Sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı paylaşımlarda, Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakarette bulunduğu gerekçesiyle yargılanan sanığa 10 bin 620 lira adli para cezası verildi.


Sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı paylaşımlarda, Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakarette bulunduğu gerekçesiyle yargılanan sanık, "Kamu görevlisine karşı alenen hakaret" suçundan 10 bin 620 lira para cezasına çarptırıldı.

SUSMA HAKKINI KULLANDI


Anadolu 63. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın karar duruşmasına tutuksuz sanık Alper Kulu ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmada savunması sorulan Alper Kulu "susma hakkını" kullanmak istediğini söyledi. Sanık avukatı Mehmet Emin Uçbağlar ise sanığın paylaşımları nedeniyle suç unsuru olan "kamu barışının" bozulup bozulmadığının araştırılmasını istedi.
Son sözü sorulan Kulu, "Savunma yapmak istemiyorum. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını da istemiyorum" dedi.

10 BİN 620 LİRA ADLİ PARA CEZASI

Kararını açıklayan hakim, Alper Kulu'yu "Kamu görevlisine karşı alenen hakaret" suçunu işlediği gerekçesiyle 531 gün adli para cezasına çarptırdı. Hakim, cezayı günlüğü 20 liradan 10 bin 620 liraya çevirerek, bu cezanın 24 eşit taksitte ödenmesine karar verdi.
Mahkeme, sanığın "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan ise beraatine hükmetti.

İDDİANAMEDEN...

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, müşteki Mustafa Işık'ın, Alper Ataş adlı Facebook profilinden 2013 yılında yapılan paylaşımlarla, dönemin Başbakan'ı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Hakaret" edildiği ve "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçunun işlendiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.
Soruşturma kapsamında söz konusu hesabın Alper Kulu'ya ait olduğunun belirlendiği ifade edilen iddianamede, Kulu'nun da söz konusu hesabın kendisine ait olduğunu ve suç konusu paylaşımları kendisinin yaptığını beyan ettiği kaydedildi.

3 YIL 4 AYA KADAR HAPİS İSTEMİ


Alper Kulu'ya ait olan Facebook sayfasının 12 bin 696 takipçisi olduğunu belirtilen savcılık, şüphelinin Recep Tayyip Erdoğan'a görevinden dolayı hakaret ettiğini ve "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçunu işlediğini savundu.
Alper Kulu hakkında, "Kamu görevlisine karşı alenen hakaret" ve "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan 1 yıl 8 aydan, 3 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr