24 gün gözaltında tutulan gazeteciler Tunca Öğreten, Ömer Çelik ve Mahir Kanaat DHKP-C, PKK/KCK ve FETÖ/PDY örgütlerine üye oldukları iddiasıyla tutuklandı. Gazeteciler Derya Okatan, Eray Sargın ve Metin Yoksu da adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Gazetecilerin hâkimlik sorgusu gazetemiz muhabiri Ahmet Şık’ı FETÖ/ PDY ve PKK propagandası yaptığı iddiasıyla tutuklayan İstanbul 8. Sulh Ceza Hâkimliği yargıcı Atila Öztürk tarafından yapıldı.

DHKP-C üyeliği iddiasıyla tutuklanan eski Diken.com.tr editörü Öğreten, hâkimlik sorgusunda, isteği dışında Twitter’da bir gruba üye yapıldığını belirterek, “Bu grupta Enerji Bakanı’nın mail’lerine ilişkin bir link vardı. Bu linkten mesajları indirdim. Kimseyle paylaşmadım. Yayımlamadım, haber konusu yapmadım. Haber küpürü dışında DHKP-C üyesi dahi görmedim. Ben istesem dahi bu örgüt beni kabul etmez” diye konuştu.

D Haber Müdürü Ömer Çelik ise soruşturmanın FETÖ/PDY üyeliğinden başlatıldığını kaydederek, “Ancak bu konuda herhangi bir delil bulunamadığından bu kez PYD ve YPG ile ilgili paylaşımlarım ve haberler gerekçe gösterilerek örgüt üyeliği ve propagandadan tutuklanmam talep edildi” dedi. FETÖ/ PDY üyeliği suçundan tutuklanan Kanaat ise Özgürlük ve Dayanışma Partisi üyesi olduğunu, Gülen cemaatiyle ilgisi olmadığını belirtti. Hakim Öztürk kararında, Öğreten, Çelik ve Kanaat’in savunma içerikleri, sosyal medya paylaşımlarının içeriği ve yoğunluğunu dikkate aldığını belirterek, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren delillerin bulunduğunu, kaçma ve delilleri karartma şüphesi olduğunu öne sürdü.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr