AnkaraCumhuriyet Savcısı Velihattin Demir, FETÖ adına himmet topladıkları iddiasıyla 16 şüpheli hakkında dava açtı. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianamede özetle şu saptamalar yer aldı:

ŞİRİNLER YÖNTEMİ

"Şüphelilerin örgüt üyelerinden veya örgüte sempati duyan şahıslardan himmet adı altında para topladıkları belirlenmiştir. Toplanan paraları şirinler (küçük miktarlar) yöntemi uygulayarak örgüt adına hizmet eden kuruluşlara ve ABD'de bulunan şirketlere aktardıkları tespit edilmiştir.

1 doların Fetullah Gülen tarafından örgüte koşulsuz olarak bağlılıklarını bildiren şahısları ödüllendirmek maksadı ile temsili olarak verildiği değerlendirilmektedir.

O3 İMAMLARI EĞİTMİŞ

Örgütün, zeki öğrencileri seçtiği, bu öğrencilerin üniversiteli 'O3 abisi' diye tabir edilen görevlilerce eğitildiği belirtilerek, "O3, talebeleri öncelikli olarak askeri liselere, polis kolejine sızmak maksadıyla mülakat ve kurumlar içerisine sızdırdıkları örgüt üyelerince ele geçirilen sınav sorularını vermek suretiyle hazırlamaktadır" denildi.

İddianamede örgüt üyelerine itaat ve bağlılık vurgusu yapılan bir metin doğrultusunda kutsal değerler üzerine yemin ettirildiği anlatıldı.

GÜL DEVRİ NE DEMEK

Gülen'in eski vaazlarında 'Gül devri gelecektir' şeklinde açıklamalar yaptığına dikkat çekilerek, "Gül devrinin devletin tüm kurumlarını ele geçirmek olduğu 17-25 Aralık operasyonundan anlaşılmaktadır" denildi.

15 Temmuz'a ilişkin ayrıntılar da ilk defa bu iddianamede yer verildi. TSK içerisindeki bir cuntanın darbe yapmaya kalkıştığının öğrenilmesi üzerine, halkın meydanlara çıktığı belirtildi. Savaş uçaklarının ve helikopterlerin halkın toplandığı bazı yerlerde ateş açarak ya da bombalama yaparak darbe teşebbüsü karşısında durmaya çalışan sivil halkı yıldırmaya çalıştığı ifade edildi. "Türkiye genelinde FETÖ/PDY Fetullahçı Terör Örgütünün TSK içerisinde yapılanan kadrolarının mevcut hükümeti yıkmak ve devlet yönetimini ele geçirmek üzere Anayasayı ihlal ederek darbe teşebbüsünde bulundukları anlaşılmıştır" denildi.



Mesut Hasan BENLİ/Hürriyet