Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu da yolsuzluk ve rüşvet operasyonlaryla ilgili açıklama yaptı.. İddiaları, Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluğu olarak değerlendiren Feyzioğlu, emniyetteki görevden almalar ile soruşturmaya 2 yeni savcı eklenmesi ise siyasetin, yargıya müdahalesi olarak niteledi.. Feyzioğlu söz konusu bakanların istifa etmesi gerektiğini savundu.

"Cumhuriyet tarhinin en büyük yolsuzluk soruşturmasıyla karşı karşıya olduğumuz ortadadır.."

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, bakan çocukları, bürokratlar ve iş adamlarını karıştığı yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu bu sözlerle değerlendirdi..

Feyzioğlu'nun hedefinde Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları vardı...

"Yıllardır derin devletle mücadele ettiklerini ifade eden başbakan, bu açıklamalarıyla kendi iktidarları döneminde kendi elleriyle bir derin yapılanma oluşturulduğunu ikrar etmiş durumdadır."

Feyzioğlu, soruşturmaya iki yeni savcı atanmasını yargıya siyasetin müdahalesi olarak değerlendirdi..

" Bütün bunlar soruşturmanın frenlenmek, yönlendirilmek ve ört bas edilmek istendiği, özetle yargıya müdahale edildiği algısını yaratmıştır."

Emniyetteki görevden almalara değinen Barolar Birliği Başkanı, operasyonun önceden haber verilmesinin hukuka aykırı olduğunu söyledi..

"Polisin adli soruşturması sırasında bir tek amiri vardır savcı polisin amiri emniyet müdrüü içişleri bakanı başabakan hiç değildir.."

Feyzioğlu bakanların istifa etmesi gerektiğini da savundu..

"Çağdaş demokrasilerde örnekleri görünen "zorunlu istifa" uygulaması gereği ilgili bakanlar başta olmak üzere, tüm sorumluların derhal istifa etmeleri kaçınılmazdır"