Sözcü gazetesinden Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sık sık kullandığı Cumhurbaşkanı’na hakaret suçunun Türk Ceza Kanunu’ndan kaldırılması için Anayasa Mahkemesi’ne başvuran Hakim Murat Aydın, HSYK’nın yayınladığı son kararname ile görev yaptığı İzmir’den Trabzon’a atandı.

Twitter'dan "sürgün ettiler" diye tepki gösteren Hakim Aydın, şu ifadeleri kullandı: “Verdiğim kararlar, açıkladığım görüşlerim ve gösterdiğim tavır nedeniyle HSYK tarafından Trabzon Hâkimliğine sürüldüm”.

Hakim Aydın, son kararname ile sadece kendisinin değil eşi Hakim Gülay Aydın’ın da “sürüldüğünü” ifade ederek, şöyle dedi;

“Beni sürmek yüreklerini soğutmaya yetmediği için eşim hakim Gülay Aydın'ı da sürmüşler. Kendime ve mesleğime yaraşır cümleleri bulacak hale gelince daha ayrıntılı bir değerlendirme yapacağım. Takdir adına yargı yetkisini kullandığım milletimindir.” İzmir Karşıyaka’da eşi gibi Hakim olarak görev yapan Gülay Aydın da, aynı kararnameyle Trabzon’a atandı.

MART AYINDA AYM’YE BAŞVURMUŞTU

İzmir-Karşıyaka Adliyesinde 7. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi olarak görev yapan Murat Aydın, baktığı bir “Cumhurbaşkanı’na hakaret” davasında, karar almak yerine, sözkonusu suçu düzenleyen Türk Ceza Kanunu’nun 299. maddesinin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuştu.Hakim Aydın, AYM’ye başvurusu 11 Mart 2016’da yapmıştı. Hakim Aydın, AYM’ye başvuru dilekçesinde, Türk Ceza Yasası'nın 299'uncu maddesinin Anayasa'nın 2'nci maddesinde yer alan “hukuk devleti” ilkesine, 10. maddesinde düzenlenen “Anayasa önünde eşitlik” maddesine ve 39. maddede düzenlenen “ispat hakkına” aykırı olduğunu vurgulayarak, , bu maddenin iptalini istemişti.


Kaynak: Birgun.net