Hatay’daki Gezi direnişi sırasında 3 Haziran günü yaşamını yitiren Abdullah Cömert’in ölümüne biber gazı kapsülünün neden olduğu Adli Tıp Kurumu’nun raporuyla kesinleşirken, çelişkili tanık ifadelerinin soruşturma dosyasında yer alması dikkat çekti. Terörle Mücadele Şubesi’ni arayarak tanık olduğunu söyleyen Mehmet Gülmüş savcılıktaki ifadesinde Cömert’in eylemciler tarafından atılan parke taşıyla yaralandığını kaydetti.
Cömert’in nasıl öldüğünü köyünden tanıdığı ve eylemlere katıldığını belirttiği Onur Çakal’ın kendisine anlattığını kaydeden Gülmüş, “Olayı bizzat kendisinin gördüğünü, olay akşamı Abdullah Cömert’in grubun en önünde yer aldığını, şahsın trafik ışıklarını kırdıktan sonra gruba doğru geldiği esnada apartmanın bir tanesinin ikinci katında bulunan yaşlı bir adamın Abdullah Cömert’in kafasına sert bir cisim attığını, Abdullah Cömert’in atılan bu cisimden sonra kafasına aldığı darbe nedeniyle yere yığıldığını, akabinde hastaneye götürüldüğünü anlatmıştı”  dedi.


Şakacı TANIK!
Cömert’in ölümüne ilişkin medyada farklı haberlerin yer aldığını ve halkın kafasının karıştırıldığını savunan Gülmüş bu nedenle 155 polis hattını arayarak konuyu anlattığını, ardından da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nü aradığını ifade etti. Abdullah Cömert’i tanımadığını belirten Onur Çakal ise verdiği ifadede anlattıklarını yalanlayarak, şaka yaptığını söyledi.
Cömert’in vurulduğu yerin yakınındaki bir mobilya mağazasında çalışan Çakal ifadesinde, Mehmet Gülmüş’ün kardeşi Fatih Gülmüş’ün kendisine işyerinin eylemlerin yapıldığı yere yakın olmasından dolayı ‘Sen de katılıyor musun’ diye sorduğunu belirterek, “Kendisine şaka yapmak için katıldığımı söyledim. Ben Abdullah Cömert’i tanımıyorum. İş yerinde çalıştığı kalfalar bu kişinin eylemlerde öldüğünü söylüyorlardı. Bu şekilde duymuştum. Ben de Fatih’e şaka olsun diye eylemlere katıldığımı, hatta Abdullah Cömert’in olay esnasında yakınında olduğumu, nasıl öldüğünü gördüğümü söyledim. Daha sonra kendisi bu olayı başkalarına anlatmış. Şaka amaçlı o sözleri söyledim. Ne Abdullah Cömert’i tanırım, ne de eylemlere katıldım” diye konuştu.


‘DOSYA ŞAİBELERLE DOLU’
Abdullah Cömert’in ağabeyi Zafer Cömert ise çelişkili ifadelerin dosyada yer almasını kafa karıştırma çabası olarak yorumladı. Hiçbir dayanağı olmayan ifadelerin dosyaya konmasının dikkat çekici olduğunu belirten Cömert, “Kafa karıştırmak ya da delilleri karartıp dikkati başka yöne çekmek istiyorlar. Savcı tarafından sanık polislerin tanık olarak dinlenmesi de bizi rahatsız etti. Savcının bütün soruşturma dosyasını, gaz kapsülüyle öldürülme ihtimalini göz ardı ederek hazırlaması, çelişkili olan ifadeleri dosyaya koyması ilginç. Başından beri Vali’nin arkadaşlarının taşla vurup öldürdüğü şeklinde ifadeleri, kimliği belirsiz kişilerce silahla vurulduğu yönünde iddialar var. Ancak kimse polis vurdu ihtimalini düşünmedi. Böyle olduğu için de buna dayanarak soruşturma dosyası hazırlandı” şeklinde konuştu.
 Birgün