İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince, Suriyeli çocukları  ailelerinden bin lira karşılığında alarak, "su ile mendil" sattıracaklarını  söyleyerek yurda Kaçak yollarla getiren ve dilendiren suç örgütüne yönelik iki  hafta düzenlenen operasyonda 13 kişinin yakalanmasının ardından ikinci dalga  operasyon gerçekleştirildi.

Belirlenen adreslere baskın düzenleyen polis ekipleri, 13 şüpheliyi  daha yakaladı. Operasyonda 12 mağdur çocuk kurtarıldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 25 şüpheli  tutuklandı.

Süreç

Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul genelinde, trafikte ve toplu  ulaşım araçlarında çocukların Suriye'deki ailelerinden bin lira karşılığında "su  ve mendil" sattırmak için kaçak yollarla yurda getirilip, dilendirildikleri  ihbarı üzerine çalışma başlatmış, yaklaşık 5 aylık teknik ve fiziki takibin  ardından iki hafta önce 10 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 12 şüpheli  yakalanmıştı.

Operasyonda, suç örgütü üyelerine ait adreslerde tutulan 36'sı çocuk  93 kişi kurtarılmış, 40 bin lira bozuk para, 143 avro ile 427 dolar ele geçirilmişti.

http://www.milliyet.com.tr/cocuklari-dilendiren-cete-uyeleri-gundem-2525760/