Muğla’da Cansu Kaya’nın (17) ölü bulunmasıyla ilgili davada yargılanan M.P.Ç’nin Google’da “17 yaşındaki birisi cinayetten kaç yıl ceza alır” şeklinde arama yaptığı ortaya çıktı
Muğla'nın Ortaca ilçesindeki Dalyan kanalında, Haziran ayında cesedi bulunan Cansu Kaya'nın öldürülmesine ilişkin davaya Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun raporuyla tutuklu sanıklardan 17 yaşındaki M.P.Ç'nin Google'da "17 yaşındaki birisi cinayetten kaç yıl ceza alır?" şeklinde arama yaptığının ortaya çıkması damga vurdu. Mahkeme başkanı, 17 yaşındaki zanlı M.P.Ç'ye, "17 yaşındaki birisi cinayetten kaç yıl ceza alır?" şeklinde neden arama yaptığını sordu. M.P.Ç, "Jandarmadaki ilk ifademin ardından suçun üzerime kalabileceğini düşündüm ve üzerime kalırsa ne kadar ceza alırım diye merak ettiğim için araştırma yaptım" cevabını verdi.


Rapora itiraz ettiler

Duruşmada İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelen otopsi raporu da okundu. Raporda Kaya'nın suda boğularak öldüğü, vücudunda başkasına ait DNA kalıntılarına rastlanmadığı ve iç organlarından alınan örneklerde uyuşturucu olmadığı belirtildi. Kaya ailesinin avukatı Evrim İnan, raporun doğruları yansıtmadığını öne sürdü, "Suda boğulduğu belirtilen Kaya'nın ağzında boğulma nedeniyle mantar köpüğü bulunması gerekir. Bu tür bulgular raporda yok. Raporda maktulün iç organlarının normal ağırlıkta olduğu belirtiliyor. Ancak suda boğulan birisinin akciğerlerinin sıvıyla şişmiş olması gerekir" dedi. İnan, itiraz ettikleri raporun, üniversiteden görevlendirilecek bilirkişi tarafından incelenmesini ve Yüksek Sağlık Şurası'na gönderilmesini istedi.


Duruşma ertelendi

Sanık avukatları, Kaya'nın tatlı suda boğulduğu için ağzında mantar köpüğü bulunmadığını, vücudun tatlı suyu atmasından dolayı organların normal ağırlığında olduğunu iddia etti. Cansu Kaya'nın babası Osman Kaya ise İstanbul Adli Tıp Kurumu raporunun daha önceki raporlarla çeliştiğini savundu, en kısa sürede davanın sonuçlandırılarak sanıkların en ağır cezaya çarptırılmalarını istedi. Mahkeme, N.D. ve M.P.Ç'nin tutukluluk hallerinin devamına karar verip yeniden adli tıp raporu hazırlanması ve yeni tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.



'Raporlar gösteriyor'

Sanık avukatı Coşkun Demir, davanın en başından beri bu olayın talihsiz kaza olduğunu, bu anlamda boğulma vakası gerçekleştiğini söylediklerini anlattı. Bu zamana kadar toplanan delillerin, dinlenen tanıkların ve dosyada bulunan bütün evrakların bunu gösterdiğini öne süren Demir, "Bugün gelen adli tıp raporu, ölüm sebebinin suda boğulmadan kaynaklandığını, bir başka kişi tarafından gerçekleştirilmediğini gösteriyor. Bu da bizim bütün iddialarımızı kanıtlar nitelikte. Bu anlamda müvekkillerimizin suç işlemediğine dair kanaatimiz tam" dedi. ADEM ÜLKER


http://www.yeniasir.com.tr/ucuncusayfa/2015/12/06/cinayetten-kac-yil-ceza-alacagini-googlea-sormus