Çağdaş Hukuçular Derneği’nden (ÇHD) dokuzu tutuklu 22 avukatın yargılandığı davada bugün ara karar verildi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti başkanı Mustafa Bağarkası, avukatlardan Güçlü SevimliŞükriye ErdenBetül Kozağaçlı ve Naciye Demir'in tahliyesine, ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, ÇHD İstanbul Şubesi Başkanı Taylan Tanay, ÇHD üyesi ve Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Barkın Timtik, Ebru Timtik ve Günay Dağ'ın tutukluluğunun devamına karar verildiğini açıkladı.

Bir sonraki duruşma 15-16-17 Nisan 2014'te yapılacak.

22 sanık avukattan tutuklu bulunan dokuzu ilk üç duruşmada savunma yaptı. Diğer sanıklar da önümüzdeki duruşmada savunmalarını verecek.

7,5 yıldan ağırlaştırılmış müebbete

Avukatların Devrimci Halk Kurtuluş Partisi Cephesi (DHKP-C) üyeliği ve yöneticiliğiyle suçlandığı, Savcı Adem Özcan tarafından hazırlanan 624 sayfalık iddianame 19 Temmuz’da kabul edilmişti. İddianamede, dokuzu tutuklu 22 avukat sanık olarak yer alıyor.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, ÇHD İstanbul Şubesi Başkanı Taylan Tanay, ÇHD İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Güçlü Sevimli, ÇHD üyesi Naciye Demir, ÇHD üyesi ve Halkın Hukuk Bürosu avukatları Barkın TimtikEbru TimtikŞükriye ErdenGünay Dağ ile ÇHD Ankara Şubesi Yönetim Kurulu'ndan Betül Vangölü Kozağaçlı 21 Ocak’ta tutuklanmıştı.

Tutuksuz sanıklar ise şöyle: Oya Aslan, Özgür Yılmaz, Güray Dağ, Gülvin Aydın, Efkan Bolaç, Serhan Arıkanoğlu, Zeki Rüzgar, Mümin Özgür Gider, Metin Narin, Sevgi Sönmez,Alper Tunga Saral, Rahim Yılmaz, Selda Yılmaz.

Kozağaçlı ile Tanay, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 314/1. maddesi uyarınca “örgüt yöneticisi olmakla” suçlanıyor. Avukat Ebru Timtik ise TCK’nın 309/1. maddesindeki “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüsle” suçlandı. Diğer avukatlar ise örgüt üyesi olmakla suçlanıyor.   

Kozağaçlı’nın 16 yıldan 27,5 yıla kadar, Tanay’ın 53,5 yıla kadar, Barkın Timtik’in 14,5 yıldan 51 yıla kadar, Aslan’ın 13,5 yıldan 45 yıla kadar, Betül Vangölü Kozağaçlı’nın 9,5 yıldan 25 yıla kadar hapsi isteniyor. Avukat Ebru Timtik’in ise ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 13,5 yıldan 76 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Diğer sanıklar da 7,5 yıl ile 15 yıl arasında hapisle yargılanıyor. (AS)