"Zimmet" suçundan içeri giren Ali Ersin ve Yusuf Dilsizoğlu hapis yattılar. Ancak diğer sanıklar 3 yıldır Anayasa Mahkemesi'nin vereceği kararı bekliyor.

ŞEFİK DİNÇ

Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yolunun açılmasından sonra binlerce kişi bu hakkı kullanmak için başvuruda bulundu.

Bazı dosyalarda mahkeme kısa sürede karar verirken, bazı dosyalardan aylarca,hatta yıllarca karar çıkmadı.

Bunlardan biri de Ali Ersin ve Yusuf Deniz Dilsizoğlu'nun yaptığı başvuru. Bozcaada'da yöneticisi oldukları kooperatife ait arsanın satışıyla ilgili Ersin ve Dilsizoğlu'na"zimmet" suçundan dava açıldı.

7 yıl süren yargılama sonucunda iki sanığa 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Karar Yargıtay tarafından onanınca 2013 Anayasa Mahkemesi'ne başvuran sanıkların avukatı Cem Alptekin, Ersin ve Dilsizoğlu'nun işlemedikleri bir suçtan ceza aldıklarını ve bu nedenle de infazın durdurulmasını istedi.

Sanıklardan Dilsizoğlu cezasını çekti cezaevinden çıktı, ancak firarda olan diğer sanık 3 yıldır Anayasa Mahkemesi'nin vereceği kararı bekliyor.

Avukat Cem Alptekin, sanıkların mağdur olmaması için infazın durdurulması talebinde bulunduklarını belirterek yaşananları "Bu olay geciken adaletin adalet olmadığı sözünün somut kanıtıdır" şeklinde yorumladı.

Habertürk