Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 22 Temmuz 2015'te, kolluk memurları Feyyaz Yumuşak ile Okan Acar'ın evlerinde martir edilmesine bağlı düzenlenen anket kapsamında mevkuf 9 maznun hakkında, 'Devletin donanması ve diyar bütünlüğü bozma, kişiyi hesabına getirmiş olduğu amme rolü zımnında öldürme' suçlarından müebbet dam cezası isteniyor.

Cumhuriyet Savcısı İhsan Güngör çeşidinden hazırlanmakta olan iddianame, Şanlıurfa 2. Ağır Ceza Mahkemesince bildirme edildi.

Savcı Güngör, kolluk memurları Yumuşak ve Acar'ın martir edilmesine bağlı düzenlenen anket kapsamında hazırladığı iddianamenin antre bölümünde, yıldırı örgütü PKK/KCK ve ilk gencelme yapılanması YDG-H üzerine bazısı değerlendirmelerde bulundu.

YDG-H'nin, PKK/KCK'nın yöneticilerinin buyrukları doğrultusunda Türkiye'deki ilk gencelme örgütlenmelerini ortak yapı altında dercetmek amacıyla kurulduğu tamlanan iddianamede, örgütün, yasa dışı faaliyetlerini akıbet basamak duyurulmayan halde sürdürerek eylemlerini de 'sivil savunma' adıyla halletmeye çalışmış olduğu bildirildi.

'Bölge halkını çarpıcı destekleme amaçlanmıştır'

Örgütün, gelişim ve etkinliklerini, azade kitleleri hedefleyen yürüyüşler ve namüsait çıkmaz faaliyetleri kazanmak kabilinden 2 biçimde birleştirme etmiş olduğu vurgulanan iddianamede, şu ifadelere toprak verildi:

'Bu dü gelişim çeşidi birbirini bütünler mahiyettedir. Eylemlerle de güya mütareke devrinde yıldırı örgütünün elini güçlendirerek semt halkının çarpıcı tutulması amaçlanmıştır. Şiddet eylemlerinin yönü, akıbet süreçte rustik bölgede minimum kurda olması zımnında kent merkezleri, üniversiteler ve metropollere yönelmiştir. YDG-H, bu süreçte strüktürel ortak gösteriş üstlenmiştir. YDG-H'nin garaz ve hedefleri üstünde önemle durduğu konuların başlangıcında toprak düzlük fuhuş, narkotik ve bölgede çalışkanlık tay tay arabası cemaatler ile ilgilendiren ortak taraftan içtimai tabanda güya meşruluk zemini oluşturma, ortak taraftan da garaz yığın adına tanıdık gençlerin değişik alanlara kanalize bulunmasına gönül rahatlığı ön bildirme etme stratejisi uygulanmıştır.'

Örgütün gelişim çağrıları

İddianamede, PKK/KCK'nın, yıldırı örgütü sergerde Abdullah Öcalan'ın başıboş bırakılması, Hür Dava Partisi binaları ve üyelerine saldırılar, DAEŞ ile PYD ortada Kobani'de yaşanmış olan çatışmalar sonrası 6 Ekim'de başlamış olan ve 50 bireyin yaşamını kaybetmiş olduğu vakalarla eylemsizlik periyodunu provake ederek serhildan çağrıları yapmaktan arka kalmadığı, başkaca 20 Temmuz 2015'te Suruç ilçesinde yaşanmış olan deli dolu bomba saldırısı sonrası diyar genelinde sertlik eylemlerine yöneldiği anlatıldı.

Kaynak: AA