Fethullah Gülen cemaatinin önde gelen isimlerinden olduğu belirtilen ve hakkında yakalama kararı bulunan Davut Hancı, Trabzon'un Araklı İlçesi'nde yakalandı.

Cemaate finansal destek sağladığı suçlamasıyla hakkında yakalama kararı bulunan Davut Hancı, bu akşam saatlerinde Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekiplerince bir eve yapılan operasyonla gözaltına alındı. 

Konu hakkında bilgi veren Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Hancı'nın ilçede yapılan titiz bir çalışma neticesinde yakalandığını belirterek, "Halis Hancı olarak bilinen, yalnız adı Davut Hancı olan şahıs Araklı'da yakalandı. Örgütün yetiştirdiği finansal anlamda en önemli kişilerden birisi, hatta ikinci adamı olarak nitelendirilen şahıs. İhbar üzerine gerekli incelemeler titizlikle yapıldı, Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü'nün çok güzel bir çalışması neticesinde şahıs yakalandı ve gözaltı işlemi başlatıldı. Şu an da adli işlem devam ediyor" dedi.

15 Temmuz darbe girişiminden 2 gün önce Türkiye'ye girişi yaptığı tespit edilen Hancı, Gülen'in en yakınındaki isimlerden birisi olarak biliniyor.