ara verildi.

18.22 - Dündar ve Gül'ün çıkarıldığı 7. Sulh Ceza Hakimliği'nin bulunduğu kata savcılık kararıyla giriş yasağı getirildi. 

18.00 – Destek için gelenlerin sayısı artıyor.

17.00 – Can Dündar ve Erdem Gül’ün İstanbul Nöbetçi 7. Sulh Ceza Hakimliğindeki sorgusu başladı.

Erdem Gül: Haber yazdım tutuklanmak üzereyimErdem Gül: Haber yazdım tutuklanmak üzereyim

SORUŞTURMA MAYIS AYINDA BAŞLATILDI

Can Dündar ve Erdem Gül hakkında geçtiğimiz Mayıs ayında MİT’e ait TIR’larda yapılan aramaların fotoğraflarının ve kamera görüntüsünün Cumhuriyet Gazetesi ve internet sitesinde yayınlanmasının ardından soruşturma başlatılmıştı.

Gazetecilere tutuklama istemine tepki yağmuruGazetecilere tutuklama istemine tepki yağmuru

İFADELERİ İKİ SAAT SÜRDÜ

Dündar ve Gül, bu sabah saatlerinde soruşturma kapsamında ifade vermek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na geldi. Dündar ve Gül, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İrfan Fidan'a “şüpheli” sıfatıyla yaklaşık 2 saat ifade verdi.



DÜNDAR VE GÜL'E TUTUKLAMA TALEBİ

Başsavcıvekili Fidan, iki gazetecinin “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek”, “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamak” ve “silahlı örgüte üye olmak” suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.

Dündar ve Gül'e destek için CHP ve HDP'li milletvekilleri ile meslektaşları adliye koridorlarında yalnız bırakmadı.