KOM POLNET veri tabanında bylock tespitlerine ilişkin; bylock GSM hattı üzerinden indirilmiş ise; İMEİ  ve ilk kurulum tarihi, ADS üzerinden indirilmiş ise; hat numarası ve İP tespitleri mevcuttu.
YENİ GELİŞME
Mayıs ayı içerisinde FETÖ şüphelilerine yapılan Emniyet sorgularında haklarında ByLock tespiti yapılanların yukarıda sayılan bilgileri yanında, ByLock kullanıcı adı, ilk kurulum tarihi ve son kullanım tarihi, programa toplam giriş sayısı ve en önemlisi yazıştığı kişilerin isimleri ve kimlik numaralarının da tespit edildiği görülmektedir.
Bu gelişme sonucunda bylock tespitlerinde soyuttan somuta doğru bir ilerleme kaydedildiği görülmektedir.  Bu gelişme şüphelilere atılı silahlı örgüt suçunda Yargıtay kararlarında aranan üyeler arası ilişkilerin tespiti anlamına gelmektedir. Fakat yine de silahlı örgüt suçunun oluşması için sadece örgüt üyesi olduğu iddia edilen birkaç kişinin tespiti yeterli değildir. Örgüt hiyerarşisi, bylock üzerinden verilen talimatların içeriği, şüphelinin örgüt ile ilişkisinin anlık, geçici değil devamlı olması gibi tespitlerin yapılması gerekmektedir.
 
Av. Rahmi Ofluoğlu

Biz Hukuk