Adaletbiz.com sitesi 20.Ocak tarihli paylaşımlarında bylock ile ilgili görüşlere geniş yer verdi. Paylaşımların kaynağı ağırlıkta hakim ve savcıların üye olduğu ve sadece üyeleri tarafından takip edilebilen adalet.org sitesidir. Adalet.org sitesinin üye yapısı içerisinde hakim ve savcıların yanı sıra avukatlar, akademisyenler ve diğer hukukçular da yer almaktadır.
Adaletbiz Hukuk sitesi önce bylock tartışmasını  “Hukukçular Bylocku Tartışıyor”  başlığı altında verdi daha sonra Av. Hüsnü Yılırımer’in yazısına yapılan yorumlardan Av. Nihad Karslı tarafından yapılan yorumu ayrı bir başlık altında yayınladı.
Bylock üzerine görüş belirten hakim ve avukatların ortak görüşü;
bylockun tek başına bir suçu oluşturmayacağı, sadece bylock suçlaması ile bir kişiye ceza verilemeyeceği doğrultusundadır.
Hukukçuların bu görüşüne katılıyorum ancak günümüz koşullarında yapılacak yargılamalarda bu görüşün geçerli olacağından kaygılıyım.  Bylock suçlamasının yanına eklenecek bir iki delille kişilere ceza verilebilir, hukukçular bu delillerin ceza yargılamasında ciddiye alınamayacağını savunsa bile.. Buna örnek olarakTokat Ağır cezanın bylock kararını verebiliriz. Davada başlangıçta tek ciddi delil bylocktu. Dava devam ederken bir kısım sanık etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini bildirdi. Mahkeme bu sanıkların beyanlarını delil olarak kabul etti ve dava mahkumiyetlerle sonuçlandı.
Devam eden bylock soruşturma ve kovuşturmalarında benzer yöntemlerle bylock ile başlayan gözaltı ve tutuklamalar mahkumiyetle sonuçlanabilir.
Önerim bylock ile suçlanarak tutuklananların kendilerini güvendikleri avukatlarla savunmalarıdır.
Rahmi Ofluoğlu
AVUKAT

adaletbiz.com

 

"BYLOCK: ÖZELLİKLERİ, KURULUM VE KULLANIMI, DİĞER HABERLEŞME PROGRAMLARIYLA KARŞILAŞTIRILMASI

HUKUKÇULAR BYLOCK'U TARTIŞIYOR