İddianameye göre “Örgütün nihai maksadı” gizlidir.  İddianame burada doğru bir tespit yapmaktadır! Örgütün nihai amacının gizli tutulduğunu 17/25 Aralık olaylarında başbakan olan sayın Recep Tayyip Erdoğan’ının açıklamalarından anlıyoruz.
Erdoğan o zaman “aldatıldık” demişti.
Mart 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Harp Akademileri Komutanlığı Atatürk Harp Oyunu ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende subaylara Ergenekon ve Balyoz soruşturmalarını işaret ederek, ‘Bu operasyonlarla şahsım başta olmak üzere, tüm ülke yanlış yönlendirildi, aldatıldı” dedi.
Cumhurbaşkanının dediği gibi yargı bir cemaatin eline geçmişti. Yargıyı bu yapıdan temizlemek için yasa değişikliği yapıldı ve HSYK seçimleri yapıldı. Yargıda Birlik Platformu kuruldu. Biz, Adaletbiz Hukuk Sitesi yargıyı bir yapıya bağlı olmaktan, aidiyet duygusu çalışan yargı mensuplarından temizlemek amacı ile kurulan YBP’na destek verdik. İstanbul Adliyesinde YBP’na destek için oluşan grubun yöneticilerinden bir hakim adaletbiz ile söyleşisinde şöyle diyordu:
2010 HSYK seçimi olduktan sonra şöyle bir sorun olduğunu gördük. Biz önce mezhepçi bir anlayıştan yargıdaki kapalı devre sisteminden kurtulalım derken, çok da farkında olmadan yargıyı belirli bir odağa, bir yapıya teslim ettiğimizi gördük.
Görüldüğü gibi herkes aldatılmıştı; Cumhurbaşkanı, hakimler, savcılar, hepimiz aldatılmıştık. Aldatılmamızın nedeni iddianamede de belirtildiği gibi örgütün amacının çok gizli olmasıdır.
Herkes aldatılırken müvekkilim sanık ............ aldatılmış olamaz mı?
Örgütün nihai amacı sevk maddesi, TCK 314’de yer alan amaç suçlarıdır. Silahlı örgüt suçunun oluşabilmesi için sanığın örgüte amaç suçları işlemek amacıyla bilerek, isteyerek girmiş olması gerekmez mi?
Ceza yargılamasında bu ayırımın yapılması şarttır.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/FDY ile ilgili Çatı İddianamesinde“…FETÖ'nün, suç işlemesi için sorumluluk alan yönetici veya üye olarak azmettirdiği ya da iştirak ettiği suçlardan sorumlu tutulmasının esas olduğu Cemaatin inançlı, temiz, bütün işlerini Allah rızası için yapan samimi mensupları, kasten bir suça karışmadıkları sürece ceza hukuku alanının dışındadır. Sırf bu harekete mensup olmak, cezalandırma için yeterli değildir. Hizmet hareketi içerisinde kandırılan veya kullanılan geniş kitle bu soruşturmanın konusu dışındadır." ifadelerine yer verilmiştir.
Av. Rahmi Ofluoğlu

Biz Hukuk