Yazının başlığı "...Siyasetçi gibi hâkime dava..." Haberin içeriğinde siyesetle ilgili bir bilgi olmadığına göre, bu yakıştırma niye yapılmış?

Yazıda "...Paralel yapıyla mücadele eden savcıları hedef alan..." Bir kere bir hedef alınma durumu yok.. Daha savcılar yeni atanmış kimler olduğu, isimleri bile belli değil ve yapılan yorum paralel yapı ile ilgili değil 17 Aralık Yolsuzluk Soruşturması ile ilgili... Olayı farklı boyuta çekmek için çok zorlanılmış...

İşin ilginç yanı ise; "... Bu yorum İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ve büroda görev yapan savcılar arasında büyük rahatsızlığa sebep oldu. Salihoğlu, Övüç'ten şikâyetçi olacaklarını açıkladı..." Denmiş olmasıdır. Başsavcı Hadi SALİHOĞLU şikayetçi olmamıştır, atamayı yapan ve bu haberden önce yine aynı gazete yer alan habere göre bu yorumdan en çok rahatsız olan kişi olmasına rağmen... Daha ilginçi soruşturmayı çok rahatsız olduğunu söyleyen ve bu haberde anlaşıldığ kadar rahatsızlığı halen devam eden Başsavcı Hadi SALİHOĞLU yürütmüş ve ifade alınma safahatında dosya Başsavcı Yardımcısına devir edilmiştir. 

Başka ilginç nokta 14 savcı görevlendirilmiş olmasına rağmen; ne hikmetse bu savcılardan sadece 5(beşi) bu yorumdan rahatsızlıık duyarak şikayette bulunmuştur.

Olayın daha enteresan boyutu ise şudur; görevlendirilen Cumhuriyet Başsavcı Vekili olay hakkında "..TCK'nun 125. maddesinde yazılı hakaret suçunu oluşturmadığı ve yaygın içtihatlarda da benzer ifadelerin "eleştiri" yoda "ağır eleştiri" kapsamında olduğu hususunun benimdendiği de dikkate alınarak, şüpheli hakkında suçun unsurları oluşmaması nedeniyle KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA..." 21/07/2014 tarihinde karar verilmiştir...

Verilen bu karar kararın verilme tarihinden 4(dört) gün sonra Sulh Ceza Hakimliği tarafından kaldırılmşıtır... Hangi ara karar yazıldı? Hangi ara müştekilere tebliğ edildi? Hanigi ara müştekiler inceleyip itiraz dilekçelerini yazdılar? Hangi ara dosya Sulh Ceza Mahkemesine indi? Sulh Ceza Mahkemesi elinde tutuklama, el koyma, arama kararları gibi acil verilmesi gereken kararlar durur iken hangi önelcelikle ve aciliyetle bu karar incelendi ve KYOK kararı kaldırıldı? Bizler avukat olarak itiraz ettiğimiz bir dosyayı bir kat aşağıdaki inceleme merciiine bir haftada inmesini sağlayamazken 4 gün içinde tüm bu işlemler olmuştur...

Akabinde ise, adaha KYOK kararının tebliğ sonuçları beklenmeden İddianame düzenlererek dava açılmıştır.


Bu dosya ile ilgili daha ilginç ayrıntılar ve bilgileri Sevgi Hanım izin verir ise daha sonra detaylı olarak anlatan bir yazıyı yazmayı düşünüyorum. Ama şimdilik bu kısa bilgileri vermekte fayda var.

 ****************************************************************************************
 


Hangi ara karar yazıldı? 

Hangi ara müştekilere tebliğ edildi? 

Hangi ara müştekiler inceleyip itiraz dilekçelerini yazdılar? 

Hangi ara dosya Sulh Ceza Mahkemesine indi? Sulh Ceza Mahkemesi elinde tutuklama, el koyma, arama kararları gibi acil verilmesi gereken kararlar durur iken hangi önelcelikle ve aciliyetle bu karar incelendi ve KYOK kararı kaldırıldı? 

...4 gün içinde tüm bu işlemler olmuştur...
********************************************************************************************
 
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Hakime hanıma geçmiş olsun.
*********************************************************************************************
İKİ YIL EVVELDE BAŞÖRTÜSÜ MESELESİNDE ADI GEÇMİŞTİ

Haberi Düzenleyen: Rahmi Ofluoğlu