Rahmi Ofluoğlu

Cezaevi

Karı koca FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklu. Üç çocukları var; ikisi üniversitede,  kız, biri erkek, bu yıl liseye başladı. Anne baba tutuklu olduğundan abla Kamer’e bakmak  üniversite eğitimine ara vermek zorunda kalmış.

Çift masum olduğunu, AKP içinde kendisine yer yapmak isteyen Aİ’nin kendilerini ihbar ettiğini, bu çatışmanın 2008 den beri süre geldiğini söylüyor. “ AKP ‘de milletvekili olanlarla olmak isteyenler kavgalarını bizim üzerimizden yürüttü” diyorlar.

MA  liseye başlayan oğlu Kamer’in yanında olamadığı için derin bir hüzün içerisinde.  Ben buradan “solcu olarak çıkarım” diyor. İçeride Cihan Alptekin’in hayatını okumaya başlamış. Benim 68 kuşağından olduğumu bildiği için bana soruyor:

“Sen neden bu kitapta yoksun?”

Cihan Alptekin’i anlatan kitap 70 sonrasını anlatıyor. “Ben bu dönemde yokum” diyorum.

Bolu Adliyesi

Malvarlıklarına ve banka hesaplarına konulan tedbir aileyi ekonomik olarak çöküntüye uğratmış; kredi kartlarını ve diğer banka borçlarını ödeyemez hale gelmişler. Tedbir kararının kaldırılması için başvurumuzu yapmak üzere 70 ve 75 yaşında iki avukat Bolu Adliyesi’ndeyiz.

FETÖ soruşturmaları kapsamında verilen tedbir kararlarının hukuki dayanağını anlamakta zorlandığımı belirtmek zorundayım.

CMK 128 “Soruşturma veya kovuşturma konusu suçun işlendiğine ve bu suçlardan elde edildiğine dair somut delillere dayanan kuvvetli şüphe sebebi bulunan hallerde, şüpheli veya sanığa ait …”  elkonulabilir demektedir.

Eskilerin ifadesi ile maddenin mefhumu muhalifinden anlaşılan suçtan kazanılmayan malvarlığına elkonulamaz.

Bolu’da FETÖ soruşturmalarını yürüten C. Savcısına bu düşüncemi söyledim. Aldığım cevap beni rahatlattı. C. Savcısının anılan madde doğrultusunda araştırma yapmakta olduğunu gördüm.

İçerisinde yaşadığımız döneme damgasını vuran OHAL hukuku. De Facto OHAL hukuku şüphelendiğin hakkında soruşturma aç, şüphelendiğin malvarlığına el koy, sonra delil ara… Buradan anlaşılan enin sonunda hukukun uygulanacağı.. Peki ya bu arada yaşanan acılar..

Bolu’da FETÖ soruşturmaları kapsamında 600 kişi sorgulanmış, malvarlığına el konula ise 60 kişi..

Her şeye rağmen adliyeden hukuk adına umutlanarak ayrıldığımı söyleyebilirim.

Cezaevinde beni etkileyen HU’nun “ben buradan solcu çıkarım” sözleri. Dosyalarda gizlilik olduğu için bu konuda hukuk adına söz söylemem doğru olmaz.