Malatya'da Fethullahçı Terör Örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 11 işadamından 9’u çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 
Malatya'da geçtiğimiz Çarşamba günü gerçekleştirilen Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 11 işadamı gözaltına alınmıştı. Aralarında Malatya Aktif İşadamları Derneği(MAKİAD) Başkanı S.S’nin de bulunduğu 11 işadamı emniyetteki sorgularının ardından Cuma sabah erken saatlerde Malatya Adliyesine sevk edildiler.
Savcılık sorgularının ardından 11 kişiden 10’u tutuklama talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Akşam saatlerinde mahkemeye çıkan 10 iş adamı için gece 03.00 sıralarında karar çıktı. Malatya 2.Sulh Ceza Mahkemesi 10 işadamından B.E. isimli kişiyi adli kontrol vererek serbest bırakırken 9 işadamının ise tutuklanmasına karar verdi.
Kararın ardından MAKİAD Başkanı S.S ile eski başkanlar K.K. ve M.E., işadamları H.O., N.K., G.G.,Z.I., Y.Y. ve avukat T.C. sağlık kontrollerinin ardından Malatya E Tipi Cezaevine gönderildi.