BİNGÖL

Bingöl Valiliğinden meydana getirilen açıklamada, 23 Mart'ta 21.00 sıralarında ailesi ile Çocuk Şube Müdürlüğüne kendisinin zedelenmek edilmiş olduğu iddiasıyla başvuruda mevcut E.E'nin (16) avukat ve içtimai çalışmacı refakatinde tahsil edilen ifadesinde, olayın bambaşka boyutları olabileceği ihtimalinin ortaya çıkmış olduğu belirtildi.

Geniş istidatlı ifadesinde, E.E'nin 2013 yılından itibaren G.Ç, C.B, K.B ve V.B. adlı kişilerin cinsel istismarına sunulan kaldığını, B.S. adlı şahsın da kendisini zedelenmek ettiğini bildirme etmiş olduğu kaydedilen açıklamada, nokta cumhuriyet savcısının emri doğrultusunda Sevgi Evleri'ne teyit edilerek esirgeme dibine tahsil edilen görüngü mağduru bebek ve ailesiyle ait lazım iyileştirme ve dayanaklık etmek çalışmalarının da senkronik yerine başlatılmış olduğu bildirildi.

Üçü tutuklandı

Hazırlanan anket evrakı ile şüpheliler G.Ç, C.B, K.B ve V.B'nin adli mercilere gönderme edildiği, V.B'nin müddeiumumilik sorgusu daha sonra başıboş bırakıldığı bildirilen açıklamada, G.Ç, C.B ve K.B'nin nokta mahkemece tutuklanarak Bingöl'de bağlı cezaevine teyit edilmiş olduğu aktarıldı.

Açıklamada, 'Aynı vakada zanlı bulunan B.S. ise 26 Mart'ta uğramış olup, nokta cumhuriyet savcısı çeşidinden tahsil edilen ifadesinden sonraları salıverilmiştir. İlimizde yaşanmış bulunan bu iğrenç vakayla ait mağdurun yabanlık haklarının korunması, suçluların da en ağırbaşlı biçimde cezalandırılmasına müteveccih çalışmalarımız inceden inceye bitmeme etmektedir' denildi.

Kaynak: AA