Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildirisini imzaladığı gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde tutuklanan 3 akademisyenden biri olan Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan, Bakırköy Kadın Cezaevi'nde hücreye konuldu.

1128 akademisyen arasında yer alan ve dün gözaltına alınan Nişantaşı Üniversitesi'nden kovulan Muzaffer Kaya, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Esra Mungan ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Kıvanç Ersoy terör örgütü propagandası yapmaktan tutuklanmıştı.

Evrensel’den Mithat Fabian Sözmen’in haberine göre, 3 günlük müşahede süresinin ardından Cuma günü koğuşa alınması beklenen Esra Mungan için cezaevi idaresi "Tek kişilik koğuşta kalması uygun" kararı verdi.

AVUKATI: TAMAMEN TECRİT KOŞULLARINDA

Mungan'ın Avukatı Meriç Eyüboğlu, yaptığı açıklamada cezaevi yönetiminin bu kararının kesinlikle kabul edilemez olduğunu ve "tek kişilik koğuş"un müvekkilinin tecrite alınması anlamına geldiğini söyledi.

Mungan'ın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan hükümlülerin kaldığı bölüme konulduğunu dile getiren Eyüboğlu, "Tamamen tecrit koşulları geçerli. Günde 1.5 saat havalandırma hakkı var yalnızca. Kimseyi görmüyor" dedi.

"İTİRAZLAR YAPILDI"

Mungan'ın ayda 1 ziyaretçi hakkı olan hükümlülerin kaldığı bölümde tutulduğu için, tutukluların haftada 1 görüşme hakkından yararlanıp yararlanamayacağının da belirsiz olduğunu dile getiren Eyüboğlu, konu hakkındaki yasal başvuru ve itirazların yapıldığını ifade etti.

 


Kaynak: Haber.sol.org.tr