Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Faruk Bildirici, Berkin Elvan'ın avukatı Evrim Deniz Karatana'nın talebi doğrultusunda görgü tanıkları 18 yaşındaki Ö.K. ve 38 yaşındaki S.Y.'nin ifadesine başvurdu. 

“EKMEK ALMAYA GİDİYORUM ATMAYIN YETER ARTIK"
Edinilen bilgilere göre Berkin Elvan'ı arkadaşı olduğunu ve olay günü orada olduğunu söyleyen 18 yaşındaki tanık Ö.K., Berkin'in polislere elini kaldırarak 'Ekmek almaya gidiyorum atmayın yeter artık' diye bağırdığını, göstericilere de "Ekmek almaya gidiyorum geçebilir miyim?" dediğini anlattığı öğrenildi. Tanık Ö.K.'nin, Berkin Elvan'ın sokağa girmek isterken başına kapsül isabet ettiği, bayıldığını ve ardından Berkin'i Okmeydanı SSK Hastanesi'ne götürdüklerini söylediği belirtildi. Ö.K. ifadesinde olay günü sarışın bir polisin, başka bir polis memuruna talimat verdiğini gördüğünü, sarı saçlı polisin yanındaki bu polis memurunun kullandığı tüfekten çıkan gaz kapsülüyle Berkin'in yaralandığını gördüğünü anlattığı öğrenildi.

"BERKİN'E GAZ KAPSÜLÜNÜ ATEŞLEYEN POLİSİ GÖRMEDİM"
38 yaşındaki tanık S.Y. de Berkin Elvan'ı evlerinin önünde gördüğünü, Berkin'in bakkala ekmek almaya gittiğini söylediği öğrenildi. Tanık S.Y, Berkin Elvan'ın kafasına gaz kapsülü isabet etmesi sonucu 'anne' diyerek bağırdığını ve bayıldığını söylediği belirtildi. S.Y., ifadesinde Berkin'e gaz kapsülünün çarptığı anı gördüğünü ancak gaz kapsülünü ateşleyen polisi görmediğini söylediği öğrenildi.

Haber: Serpil KIRKESER / İstanbul DHA