Lübnan protestosuna katıldı, Gazze ile ilgili basın açıklamalarında yer aldı. Hakkında davalar açıldı. Bu arada evlendi, doğurdu. Ve 8 yıl sonra Yargıtay kararıyla şoke oldu. Hakkındaki 6 yıl 3 ay hapis onanmıştı. 17 Ağustos’ta bebeğiyle cezaevine girecek olan Oral çaresiz.

 

ANKARA’da, Lübnan Tezkeresi’nin geçmemesi için 2006 Eylül ayında düzenlenen savaş karşıtı protestoya katılan Arzu Ceylan Oral (29) gözaltına alınarak tutuklandı. 8 ay hapis yattı. Yargılama sonunda beraat etti. O cezaevindeyken Türkiye çapında MLKP silahlı terör örgütüne karşı yapılan Gaye operasyonunda Antakya’da ailesiyle kaldığı evde arama yapıldı. Adana Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakkında örgüt üyeliğinden dava açıldı.

 

BERAAT ETTİ, EVLENDİ BEBEĞİ OLDU

 

Tutuksuz yargılandı. Bu sırada 2010 yılında eşiyle tanıştı. 2012 Nisan ayında evlenince Antakya’dan İstanbul’a taşındı. Yargılama sonunda ise 6 yıl 3 ay hapse mahkûm edildi. Avukatı kararı temyiz etti. Yargıtay’dan ve avukatından uzun süre ses çıkmayınca davada beraat ettiğini zannederek hayatına devam etti. 2014 yılının Şubat ayında Zeynep Simay isimli bebeği doğdu. Ancak hayatını altüst edecek karar 2014 Temmuz ayında Yargıtay’dan geldi. Yargıtay hapis cezasını onamıştı.

 

SÜT EMZİRMEDEN  ERTELENDİ AMA...

 

Oral’ın cezanın infazı olan 4.5 yıl daha hapis yatması gerekiyordu. Bebeği 5 aylık olduğu için infaz erteleme istedi. İnfaz, bebeğin zorunlu süt emme süresi olan 6’ncı ayını doldurabilmesi için 27 gün ertelendi. Bebeğini cezaevinde büyütmek istemeyen genç anne Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulundu. Ancak hâlâ bir karar verilmedi. Arzu Ceylan Oral infazının ertelendiği tarih olan 17 Ağustos’ta bebeğiyle birlikte cezaevine girecek.

 

Eşinin bir tekstil firmasında şoförlük yaptığı için kızlarına bakamayacağını söyleyen Arzu Ceylan Oral cezaevine girerlerse de hayatın zor olacağını anlattı: “Kızımın bensiz de kalmasını istemiyorum. O kadar kötü bir zaman ki. Dişleri çıkıyor. Ateşlenecek, hasta olacak. Emeklemeye başlayacak orada yerler taş. Tek istediğim o günün gelmemesi.”

 

Mülkiye gibi...

 

MEZOPOTAMYA Kültür Merkezi’nde sattığı kitaplarla PKK’ya yardım ettiği gerekçesi ile 2 yıl 1 ay hapis cezası ikizlerine hamileyken onanan Mülkiye Demir Kılınç’ın kaderini ise Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek rapor belirleyecek. İnfazı ertelenmezse Kılınç, 5.5 aylık ikizleri Özgür ve Lorin ile birlikte cezaevine girecek.

Örgüte üye değilim ben hep evimdeyim

ARZU Ceylan Oral tek umudunun Anayasa Mahkemesi olduğunu söyledi: “Basın açıklamaları tamamen yasaldı. Ama yine de yargılandım ve ceza aldım. Avukatımın kararı temyiz etmesinden sonrasını bilmiyorum. Hep ‘İlgileniyorum’ diyordu. Avukat uğraşsaydı ben de beraat edecektim. Yargılananlar arasında bir kız 2010 yılında vefat etti. Ancak Yargıtay o kız hakkında da cezayı bu yıl onamış. Bu kadar alakasızlar. Anayasa Mahkemesi’ne başvurum kabul edilirse yeniden yargılanacağım. Hiçbir örgüte üye olmadım. Ev hanımıyım. Evde olmayı seviyorum. Gerçekten suçlu olsaydım bu geçen 8 yılda kimbilir neler yapardım değil mi.”