Hukukçular, Bankasya hesabı, Milli Eğitim Bakanlığının tanıdığı ve üye olmayı resmen önerdiği, sendika aidatlarını kaynakta devletin kestiği Aktifsen silahlı örgüt üyeliğinin somut delili olamaz derken Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi bu delillere dayanarak bir öğretmene 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.
AA’nın haberine göre;
Esas hakkındaki son mütalaası sorulan cumhuriyet savcısı da sanığın Aktif Eğitim Sendikasına üyeliği, Bank Asya'daki hesap hareketlerinin süresi ve niteliği ve haklarında soruşturmaları devam eden çok sayıda şüpheli ile görüşmelerinin olmasından dolayı "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan cezalandırılmasını talep etti.
Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanığı "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapse mahkum etti.”
FETÖ soruşturmalarında gizlilik kararı olduğu için avukatlar dosyaları inceleyemiyor. Bu nedenle avukatlar tahliye taleplerinde ve tutukluluğun devamına yaptıkları itirazlarda poliste alınan ifade, savcı sorgusu ve sulh ceza hakimlerinin tutuklama kararlarını esas almaktalar. Avukatlar savunmalarına gizlilik nedeniyle dosya içeriğini bilmediklerini söyleyerek başlıyorlardı.
Son günlerde iddianameler açıklanmaya, davalar açılmaya başlayınca görüldü ki dosyalarda bilinenin dışında bir şey yok. Polis ve savcı ifadelerinde  ne varsa dosya ve iddianamelerde de aynı şeyler var.
 Rahmi Ofluoğlu
Avukat

Biz