ANTALYA'da kredi kullanan vatandaşları arayarak "Banka kesintilerini geri alabilirsiniz. Yargıtay kararıyla 149 lira karşılığında tüm işlemlerinizi takip edeceğiz" diyerek dolandıran 2 kişi yakalandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, ihbar üzerine bir şirketi takibe aldı. 1 hafta süren teknik ve fiziki takibin ardından operasyon başlatan polis, pazartesi günü Muratpaşa İlçesi'ndeki işyerine baskın düzenledi. İşyeri sahibi oldukları belirlenen İ.S. (38), E.Ö. (47) ile 7 kadın personel gözaltına alındı.

GAZETE İLANIYLA ÇAĞRI PERSONELİ

Şüphelilerin emniyetteki ifadelerinde, kadın personeli kurdukları şirkete 'çağrı personeli' olarak gazete ilanı aracılığıyla aldıkları belirtildi. Şüphelilerin, son 10 yılda kredi kullananların telefonlarını bankalardan temin edip aradıkları ve onlara "Bankadan kullandığınız kredi nedeniyle hesabınızda kesinti olmuştur. Yargıtay kararıyla kesintilerinizi geri alabilirsiniz. İşlemlerinizi biz takip edebiliriz" dedikleri ifade edildi.

GERÇEKÇİ OLMASI İÇİN KÜSURATLI ÜCRET

Çağrı personelinin işlemler için gönderilecek evrakları vatandaşlara 149 lira karşılığında teslim alabileceklerini söyledikleri, olayın gerçekçiliğini artırması için de küsuratlı rakamlar kullanıldığı kaydedildi. Evrakları teslim eden kargo görevlisine 149 lirayı verdikten sonra bir daha ulaşılamayan şüphelilerin, birkaç gün içerisinde 10 vatandaştan aynı yolla ücret aldıkları belirtildi. Şüphelilerin bu yöntemle ne kadar kazanç sağladıkları iddiası araştırılırken, ifadeleri tamamlanan kadın personel serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen İ.S. başka bir suçtan tutuklanırken, E.Ö. çıkarıldığı mahkemece 'adli kontrol' kararı verilerek serbest bırakıldı.

AA(HA/AK)