Başbakan Erdoğan’ın Ukrayna gezisinde gazetecilere söylediği belirtilen, "Balyoz'da CD'leri falan biliyorsunuz. Acaba Cumhuriyet yürüyüşleri niye yapıldı? Buralardan çıkan karanlık tablolar var. Ama söyleyemem" sözleri Balyoz davası avukatlarını harekete geçirdi. 

Başbakan'ın bu sözlerinin ardından Balyoz Davası'nın tutuklu sanığı HAVELSAN eski Genel Müdürü Ömer Faruk Ağa Yarman’ın avukatı Hakan Tunçkol bugün bir talep dilekçesi hazırladı ve mahkemeye sundu. 

Balyoz davasının görüldüğü İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan dilekçede Başbakan Erdoğan’ın tanık olarak dinlenilmesi talep edildi. 

Mahkemeye sunulan dilekçede, “Yapılan yargılamada suçlamaları ve olayları aydınlatabilecek bilgisi olduğunu basından öğrendiğimiz Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın karar aşamasındaki davada önemli olabilicek bilgilerinin olduğunu ve dönemin Başbakan'ı olduğunu da düşündüğümüzde mahkememiz tarafından dinlenmesinde faydalı olacağını düşünmekteyiz. Hükme tesir edebilecek ve olayların aydınlanmasına katkı sağlayacak olan dönemin Başbakan'ı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tanık sıfatı ile dinlenilmesini saygı ile arz ederiz" denildi.

DHA