İstanbul Haber Servisi - Balyoz Planı davası kapsamında 11 ve 17 Nolu CDlerin içeriklerinde sahtecilik yapıldığı ortaya çıktı. “Balyoz Davası ve Gerçekler adlı blogda yer alan açıklamaya göre, söz konusu iki CDde inceleme yapan Amerikadaki adli bilişim uzmanları, 2003’te kaydedilmiş gibi görünen dokümanların, en erken 2006 yılının yarısında kaydedilmiş olabileceğini ve dolayısıyla tarih ve zamanlarda sahtecilik yapıldığını belirtti. 11 ve 17 Nolu CDde davaya adanı veren Balyoz Güvenlik Harekât Planı isimli Word dokümanının yanı sıra çok sayıda önemli belge bulunuyor.

Balyoz davasının tutuklu sanığı emekli Orgeneral Çetin Doğanın kızı Pınar Doğan ile damadı Dani Rodrikin Balyoz Davası ve Gerçekler adlı blogunda, Amerikadaki adli bilişim uzmanlarının hazırladığı bir rapora yer verildi.

11 ve 17 Nolu CDlerin imajlarında yapılan inceleneme sonucu hazırlanan raporda, söz konusu CDlerde sahtecilikyapıldığı belirtildi.

CDlerdeki en az 76 dokümanın tarih ve zamanlarında sahtecilik yapıldığının vurgulandığı raporda şu ifadeler kullanıldı:

Aynı zamanda, 11 ve 17 numaralı CDlerin oluşturma tarih ve zamanlarında sahtecilik olduğu sonucuna da varılmıştır. Son kayıtlarının yapılmasının akabinde 2003te CDye kaydedilmiş gibi görünen dokümanların, Office 2007den önce mevcut olmayan XML şemalarına ve Calibri yazı karakterlerine referanslar taşıması mümkün değildir. 11 ve 17 numaralı CDlerin oluşturulma tarihi, en erken 2006 ortası olabilir. Şu ana kadar saptanılan delillerde yapılan oynamalar nedeniyle, 11 ve 17 Nolu CDlerdeki tüm dokümanların orijinalliği hakkında ciddi bir endişe taşımaktayız.

Blogda yer alan açıklamada ise söz konusu CDlerde, Balyoz Harekat Planı.doc”, “Milli Mutabakat Hükümeti Programı.doc”, Çarşaf Eylem Planı Harekât Emri.doc”, “Sakal Eylem Planı Harekat Emri.doc isimli belgelerin olduğu belirtildi.

11 ve 17 Nolu CDnin gerçekte 2003de oluşturulmuş olamayacağını belgelerin içeriğinden dolayı biliyorduk ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, 11 Nolu CDde 2009 yılına kadar varan bilgilerin bulunduğu ancak belgelerin ve CDnin üstverisinin son kayıt tarihinin ise 2003 olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada şöyle denildi: Biri Amerikadan diğer Türkiyeden iki uzman, bu CDnin üzerindeki Or.K.na yazısının ve de 17 Nolu CDnin üzerindeki K.Özel yazısının Mehmet Baransunun bavulundan çıkan ve Süha Tanyerine ait olan not defterinden yazı karakterilerinin seçilerek makine ile yazıldığını saptamıştı. Rapor, dokümanların içeriğinden bağımsız olarak, sadece adli bilişim teknikleriyle Balyoz belgelerinin sahte olduğunu teyit ediyor. Mahkeme, bu delillerle 350 sanıklı davanın 250 sanığını cezaevinde tutmaya devam ediyor.

İLKER BAŞBUĞ KATILMADI

‘Tanık ana muhalefettir’

HATİCE TUNCER

İnternet Andıcı davasında ilk kez mahkeme karşısına çıkması beklenen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, dünkü duruşmaya katılmadı. Tutuksuz sanık MİT görevlisi Özel Yılmaz hakkındaki yargılama durdurularak dosyası Başbakanlıktan izin istemek üzere davadan ayrıldı. MİTçi Yılmaz hakkında Hrant Dinki valilikte tehdit ettiğigerekçesiyle açılan soruşturma zamanaşımından düşmüştü. Tutuksuz sanık Hasan Ataman Yıldırım, siyasi bir davadan yargılandıklarını belirterek CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP’li ve MHP’li isimlerin mahkemede tanık olarak dinlenmesini talep etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından İrtica ile Mücadele Eylem Planı ile birleştirilen İnternet Andıcı davasının 56. duruşması, Silivri Cezaevi yerleşkesi bitişiğindeki büyük duruşma salonunda yapıldı. Başkan Hüsnü Çalmuk, Başbuğun Rahatsızlandığı ve doktora çıkmak için izin istediğiniaçıkladı. Başbuğun, Başkan Hüseyin Özesenin bulunmadığı duruşmada, savunma yapmak istememesi nedeniyle duruşmaya çıkmadığı iddia edildi. Duruşma savcılarından Mehmet Ali Pekgüzelin de seminerde olması nedeniyle katılmadığı duruşmada iddia makamını temsil eden savcı Murat Dalkuş, MİT Yasasında yapılan değişikliğe dikkat çekerek Tutuksuz sanık Yılmazın MİT görevlisi olması nedeniyle hakkındaki yargılamanın durdurulmasıyönünde talepte bulundu. Savcının talebini kabul eden mahkeme heyeti, MİTçi Yılmazın dosyasının davadan ayrılmasına karar verdi. Dosya, Yılmazın yargılanmasına izin istemiyle Başbakanlık’a gönderilecek.

‘Filler kapışıyor, insanlar eziliyor’

İkinci Ergenekon davasında tutuklu bulunan ancak andıç davasında tutuksuz yargılanan emekli Yüzbaşı Hasan Ataman Yıldırım savunmasına devam etti. Yıldırım şöyle konuştu: Cemaat, MİTe saldırınca ucu hükümete uzanır diye yasa çıkardılar. MİTçilerin soruşturmasını Başbakanın iznine bağladılar. İşte Yılmazın dosyasını ayırdınız. Filler kapışıyor, buradaki insanlar eziliyor. Yıldırım, “28 Şubatı kan davası haline getirip orduya saldırıyorlar. Masum insanları suçlayarak yıllarca tutuklu yargılamanız, kan davasını ileri nesillere taşıyordiye konuştu. Yıldırım Tertip merkezi beni köprü olarak kullanarak TSKnin başına çuval geçirmeye çalışıyor dedi. Yıldırım, siyasi bir davadan yargılandıklarını belirterek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, milletvekili İsa Gök, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Özcan Yeniçerinin tanık olarak dinlenmesini talep ediyorum diye konuştu.

Mahkeme ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı arasındaki müzakere çerçevesinde, başsavcılığın gönderdiği cevap yazısında, AKPyi kapatma davasında İnternet Andıcı belgesinden adı geçen sitelerden yalnızca irticaorg adlı sitedeki Apronda namaz şov başlıklı haberin delil olarak dosyaya konulduğu belirtildi. Yazıda, Yargıtay binasının taşınması nedeniyle cevabın geciktiği açıklaması yapıldı. Dava, 26 Mart pazartesi gününe ertelendi.