Konu ile ilgili olarak Vatan Gazetesi'nde yer alan haber şöyle:
 Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Şike Davası’na bakan 16. Ağır Ceza Mahkemesi heyetini, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) şikayet ederek haklarında soruşturma açılmasını istedi.

Gerekçe olarak ise 16. Ağır Ceza Mahkemesi dava dosyasında özensiz davranılması sonucu evrakların sahteliğine yol açmış olduğu gösterilirken, CD’lerin çözümleri ile tutanaklar arasında ciddi farklılıklar ve kuşkuların bulunduğu, tutanakların bu şekilde Yargıtay’a gittiği belirtildi. Bu sebeple mahkeme üyeleri Mehmet Ekinci, Hikmet Şen, Bülent Kınay için soruşturma başlatılması talep edildi. Yıldırım’ın avukatları bu iddialarını da yaptıkları başvuruda detaylı olarak açıkladı.

Ciddi şüpheler var

Mahkeme heyeti tarafından her bir celse için 2 ayrı duruşma tutanağının oluşturulduğu ve bunların bir kısmında sanıkların sözlü savunmalarının yer almadığı belirtildi. Heyetin özensiz davrandığı, bazı tutanaklarda kopyala yapıştır metodunun uygulandığı ve bu tutanakların Yargıtay incelemesine bu şekilde gönderildiği, teknik kayıtla yapılan kayıtlar ile duruşma tutanaklarının uyumu hakkında ciddi şüpheler olduğu ifade edildi.
Kapatılan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti’nin özensizlik göstermesi neticesinde sahte resmi evrak düzenlenmesi fiilinin ortaya çıktığı iddia edildi. Yıldırım’ın avukatları bu tespitleri yaptıktan sonra da 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne de bu saydığı gerekçelerle ilgili olarak “İnfazın Durdurulmasını” talep etti. (Senad Ok/Skorer)