Adana Barosunun "1136 Sayılı Avukatlık Yasası'na aykırılık" gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunduğu "sigorta aracılık hizmetleri" ya da "hasar takip merkezi" gibi adlarla faaliyet gösteren bir şirketin yöneticisi 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Adana 13. Asliye Ceza Mahkemesinde açılan davanın duruşmasına şirket yetkilisi R.T. katıldı. Adana Barosu Başkan Yardımcısı Sabahattin Gümüş ile Sigorta ve Tazminat Hukuku Komisyonu Başkanı Hikmet Kazancı da müdahil olarak duruşmayı takip etti.
Savunmaların alınmasının ardından mahkeme hakimi şüpheli R.T'yi "1136 Sayılı Avukatlık Yasasına Muhalefet" suçundan 5 ay hapis cezası ile cezalandırdı.
Hapis cezası daha sonra 3 bin lira para cezasına çevrilip, 24 ay eşit taksitle ödenmesine ve ayrıca sanığın sabıkasında bulunan cezalarıyla ilgili ihbarda bulunulmasına karar verildi.
Adana Baro Başkanı Veli Küçük, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, son birkaç yıl içerisinde avukatlık yasasına aykırı davranan iş takipçileri ve sigorta aracılarıyla ilgili şirketlerin sayısının arttığına dikkati çekerek, bu konuyla mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.
"Bu hukuksuzlukların peşini bırakmayacağız." diyen Küçük, "Bu konuda yurttaşlarımızın ve meslektaşlarımızın da çevrelerinde gördükleri, bildikleri yasa dışı kurumlar ve uygulamalarla ilgili yasal işlem yapmamız ve mücadele etmemiz için baromuza uyarıda bulunmalarını ve bilgi vermelerini istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Adana Barosunun "1136 Sayılı Avukatlık Yasası'na aykırılık" gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunduğu "sigorta aracılık hizmetleri" ya da "hasar takip merkezi" gibi adlarla faaliyet gösteren 4 "iş takip şirketi" yöneticisi hakkında ayrı ayrı dava açılmıştı.
 
29.06.2017 15:11:55
Kaynak: Memurlar
 

 
         
 
http://www.memurlar.net/haber/677634/is-takip-sirketi-yetkilisine-hapis-cezasi.html