Özel Çağ Üniversitesi'nde psikoloji bölümünde okuyan Özgecan Aslan, 11 Şubat'ta, minibüs şoförü Suphi Altındöken tarafından tecavüz girişiminde bulunulduktan sonra öldürülüp, bilekleri kesilerek cesedi yakıldı. Özgecan Aslan'ın 13 Şubat'ta Çamalan Mahallesi'ndeki Cin Deresi'nde cesedinin bulunmasının ardından başlatılan soruşturma sonucunda, katil zanlıları minibüs şoförü Ahmet Suphi Altındöken, babası 50 yaşındaki Necmettin Altındöken ile arkadaşı 25 yaşındaki Fatih Gökçe tutuklandı. Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, her 3 şüpheli hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Tarsus Ağır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı.

SUPHİ ALTINDÖKEN'İN EŞİ BOŞANMA DAVASI AÇTI

Suphi Altındöken'in eşi Neslihan Altındöken de kocasından boşanmak için Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu'na başvurdu. Komisyon da toplantı yaparak Neslihan Altındöken'in yanında olmaya karar verdi. Neslihan Altındöken adına davayı üstlenen komisyon başkanı Ebru Çatıkkaş, eşinin kendisine şiddet uyguladığını kanıtlayan evraklarla birlikte kendilerine başvuran Neslihan Altındöken'in, aynı soy isimle hayatına devam etmek istemediğini söylediğini anlatarak, "Sürecin hızlı yürümesi için anlaşmalı boşanma protokolü hazırlayarak komisyondan arkadaşlarla beraber, artık ismini zikretmek istemiyorum, davalı ile görüşmek üzere cezaevine gittik. Ancak, bizimle görüşmeyi kabul etmedi. Aldığımız duyumlara göre, Neslihan da bunu söylemişti, 'Benden ömür boyunca boşanmak istemiyor. Çünkü ben ondan boşanırsam yeniden bir hayat kuracağım başkasıyla evleneceğim diye' Biz de bunun üzerine şiddetli geçimsizlik sebebiyle davamızı açtık" diye konuştu.

'SONUN ÖZGECAN GİBİ OLUR'

Geçtiğimiz perşembe gecesi saat 23.00 sıralarında evinde ailesiyle oturduğu sırada telefonu çaldığını söyleyen Çatıkkaş, "8 yaşındaki oğluma 'açma' dememe rağmen telefonu ve hoparlörü açtı. Karşıdaki şahıs, 'Avukat sen misin? dedi. Ben de kim olduğunu sordum. Bana tekrar 'Avukat Ebru sen misin? dedi. Ben de 'Evet benim siz kimsiniz' dedim. Bunun üzerine karşıdaki şahıs, 'Ne yapacaksın benim kim olduğumu. Kimsenin yuvasını yıkamayacaksın. Salı günkü davadan çekileceksin. Eğer çekilmezsen sonun Özgecan gibi olur' diye tehdit edip telefonu kapattı. Tabi ki tedirgin oldum. Özellikle çocuğum anne sana bir şey mi olacak gibi sözler söylemeye başladı" diye konuştu.

'KORKMUYORUM'

Bunun üzerine avukat Ebru Çatıkkaş, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak suç duyurusunda bulundu. Olaydan sonra korkmadığını söyleyen Çatıkkaş, "Kim ne yapacaksa ben buradayım. Biz iyi bir şey yaptık ki, gerçekten mağdur olan bir insanın yanında durduk ki, bu şekilde tepki aldık. Kesinlikle davadan çekilmiyoruz. Suç duyurusunda da bulunduk. Emniyet ve savcılık hızlı bir çalışma yapıyor. Kısa zamanda faile ulaşılacağını düşünüyoruz" dedi.