2000 yılında DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel’in hazırladığı iddianame ile Gülen hakkında terör örgütü suçundan dava açılmıştı.

“Yüksel'den sonra davayı kaldığı yerden sürdüren Savcı Hamza Keleş, verdiği mütalaada "Gülen Grubu, ılımlı İslam adı altında, demokratik kuralları kullanarak devletin kurumsal temellerini değiştirmeyi amaçlamaktadır" diyerek Gülen'in terörden cezalandırılmasını istedi.” (Oda Tv)

Rahşan Affı diye bilinen 4616 sayılı kanunla dava 5 yıl ertelenmişti.

Mayıs 2006' da 3713 sayılı TMK. nun "terör tanımı" başlıklı 1. maddesinde değişiklik yapılarak terör örgütü tanımına “cebir ve şiddet kullanarak” ibaresi eklenmek suretiyle Gülen’e Beraat yolu açılıyor.

O tarihte Gülen Örgütü silahlı terör örgütü olarak görülmediği için bu değişiklikle sonunda Gülen Beraat ediyor.

 Av. Hüsnü Yıldırımer yazısında yapılan bu değişiklikleri ve Gülen’in nasıl beraat ettiğini anlatıyor.

İşte O yazı:

- F. Gülen ve cemaati için "terör örgütü kurmak ve yönetmek" iddiasıyla Ankara 2 Nolu DGM nde 2000/124 esas sayılı dava açılmış..

- Ankara 2 No' lu DGM açılan bu dava için 10 Mart 2003 tarihinde 4616 sayılı yasa gereğince 2003/20 sayılı karar ile 5 yıl "hükme bağlanmasının ertelenmesi" kararı vermiş

- Ancak 3713 sayılı TMK. nun "terör tanımı" başlıklı 1. maddesinin TBMM. nde adalet komisyonunda tartışılırken önce yasa metninde yer alan "SİLAHSIZ TERÖR ÖRGÜTLERİ" anlamına gelen kelimeler ve ibareler madde metninden çıkarılmış. Bununla birlikte silahsız terör örgütü kurucu, yönetici ve üyeleri TCK m. 220' den yargılanması kararlaştırılmış.

- Yasa metninin ilk hali ve değişiklik sonrası şöyledir..

(12.04.1991 yılındaki hali) Madde 1-Terör; baskı, cebir ve şiddet, korkutma, yıldırma, sindirme veya tehdit yöntemlerinden biriyle, Anayasada belirtilen Cumhuriyetin niteliklerini, ... kamu düzenini veya genel sağlığı bozmak amacıyla bir örgüte mensup kişi veya kişiler tarafından girişilecek her türlü eylemlerdir.

(Değişmiş hali) Madde 1– Terör; cebir ve şiddet kullanarak; baskı, korkutma, yıldırma, sindirme veya tehdit yöntemlerinden biriyle, Anayasada belirtilen Cumhuriyetin niteliklerini, ... kamu düzenini veya genel sağlığı bozmak amacıyla bir örgüte mensup kişi veya kişiler tarafından girişilecek her türlü suç teşkil eden eylemlerdir.

... Ve bu sayede F. Gülen' in avukatları mahkemeye beraat kararı için baş vurmuşlar..

-5 Mayıs 2006' da Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesince F. Gülen için beraat kararı verilmiş..

-5 Mart 2008' de beraat kararı Yargıtay 9. CD. nce onanmış ancak bu karara Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı itiraz etmiş..

-24 Haziran 2008' de de, Yargıtay 9. CD. nin kararı Yargıtay CGK. nca oy çokluğuyla onanmıştır.

- Şimdi bu (yanlış veya doğru) Yargıtay CGK kararı 2008 öncesi için bağlayıcı ama sonrasında ne zamana kadar bağlar? 26 Mayıs 2016 tarihli MGK nun yaptığı toplantıda F. Gülen cemaati için "Silahlı terör örgütü" kararı almasına kadar mı yoksa 16.07.2016 gününe kadar mı?

Ertuğrul Özkök küçük dilini yutacak

https://odatv.com/ertugrul-ozkok-kucuk-dilini-yutacak-0809171200.html

Barış Terkoğlu

Barış Terkoğlu