Av. Erol Altıntaş FETÖ operasyonunda gözaltına alındı ve sevk edildiği Bolu Sulh Ceza Hakimliğince serbest bırakıldı. İlginçlik bu aşamadan sonra başladı. Av. Erol Altıntaş Adliye koridorunda otururken AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay adliyeye gelir ve doğru savcının odasına girer. Bir süre sonra da Bolu Sulh Ceza Mahkemesi 4 saat önce serbest bıraktığı Altıntaş'ı tutuklar. Burada dikkat edilmesi gereken husus tutuklama C. Savcısının itirazı sonucu olmuyor, serbest bırakan mahkeme tutukluyor. Avukat tutuklayan hakime "son 4 saatte dosyaya yeni bir delil mi geldi de beni tutukluyorsunuz" diye sorar.
İddianame hazırlanır, Bolu Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılır. Bu kez Av. Erol Altıntaş mahkeme önündedir. Olayı anlatır ve anlattıklarının tutanağa geçmesini ister, mahkeme tutanağa geçemeyeceğini bildirir, Ero altıntaş nedenini sorar , mahkeme başkanı ben bir siyasi partinin ismini burada tutanağa geçirmem der ve ekler sadece Ak Parti değil hiçbir partiyi geçirmem der.
Bolulu avukatlar olayı aralarında tartışıyorlar, genel kanı mahkemenin aleni ve sözlü olduğu, duruşmada geçen her olayın tutanağa geçirilmesi gerektiği yönünde.
Av. Erol Altıntaş'ı Ak Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay'ın tutuklattığı sadece bir iddiadan ibaret, ortada delil yok. Biz hukukçulardan, sanığın sözlerinde siyasi partinin adı geçiyor diye tutanağana geçirilmemesinin doğru olup olmadığını tartışmalarını istiyoruz. Bakalım hukukçular ne yorumlar yapacaklar?
adaletbiz.com