17 Ekim'de bir restoranın Ataşehir şubesinde, 3 yaşındaki Y.K.'nın yüzüne kimyasal madde atılmasıyla ilgili iddianame kabul edildi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 12 sayfalık iddianamede, mağdur Y.K.'nin, şüpheli Cihan Araçman'ın yeğeni olduğu, diğer mağdur çocukları E.E. ile B.Ö.'nün de olayın gerçekleştiği yerde bulunduğu ifade edildi. Cihan Araçman hakkında, "Çocuğu ve beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi tasarlayarak öldürmeye teşebbüs etme" ve "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olma" suçlarından toplamda 24,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianameye göre, Cihan Araçman ve eşi, akrabalar arasında düzenledikleri akşam yemeğindeyken, mağdur Y.K. restoranın oyun alanında oynuyordu. Yemek sırasında birkaç kez çocukların oyun alanına giden Cihan Araçman, "sülfürik asit" olduğu belirlenen yakıcı ve aşındırıcı kimyasal maddeyi, bisiklet üzerinde bulunan mağdur çocuğun ağız ve burun bölgesini hedef gözeterek yakın mesafeden tazyikle sıktı.

Y.K. ile olay yerinde bulunan diğer çocuklar E.E. ile B.Ö.'nün sıçrayan sülfürik asitle temas etmeleri sonucu yaralandıkları belirtilen iddianamede, olayın ardından Araçman'ın oyun alanından kaçtığı belirtildi.

İddianameye göre, restoranın güvenlik kameralarının olaydan birkaç gün önce arızalanmasıyla, eylem arasında ilgi bulunup bulunmadığı ise tespit edilemedi.


Kaynak: Haber.sol.org.tr