Av. Yeşinil Yeşilyurt'un Facebook paylaşımı

#‎AliİsmailKorkmaz hep 19'unda, düşlerinde özgür dünya!.. Ali İsmail Korkmaz Vakfı'nın hazırladığı ve vakıfa destek için sattığı t-shirtlerle izliyoruz duruşmayı. Vakıfa destek boynumuzun borcu. Duruşma başlıyor, sanıklardan Mevlüt Saldoğan mazeret bildirdiğinden muhtemelen bugün karar çıkmayacak. Birazdan esas hakkında savunmalar.
yapılmaya başlayacak.

Avukat Ayhan Erdoğan Gezi protestolarının neden darbe olmadığını, eylemin amacı ve oluş biçimini anlattı.
Erdoğan: "sanıkların bir kısmının polis oluşu gözardı edilmemeli. Beşik otel görüntüleri Ali'ye hem sokağa girerken hem çıkarken müdahale edildiğini gösteriyor. Sanık Yalçın Akbulut hakkındaki savcı mütalasına katılıyoruz. 16 yaşında bir çocuğun cb hakaret etti diye tutuklandığı bir ülkede Yalçın Akbulut'un müşterek fail olarak tutuklanmaması vicdanları yaralıyor.
Ali İsmail 38 gün komada kalarak ölmüştür, eziyet çektirilmiştir. Şiddetli saldırıya uğramıştır, bu kasten öldürmenin nitelikli halidir.
Sivil sanıklar açısından, onlar olmadan bu suç işlenemeyecek olduğundan müşterek fail olarak değerlendirilmeliler."
Hatay Barosu, Manisa Barosu, Gaziantep Barosu, Aydın Barosu ve Ankara Barosu başkanları da bu celsede katılan vekili olarak söz aldılar, 16 yaşında bir çocuğun tutuklanmasına atıfla da, yaşam hakkına atıfla da, birer cümle ile katılma taleplerini ilettiler. Barolar Birliği Başkanlığı'nı temsilen de katılım mevcut.
Hatay Baro Başkanı:"cezasızlık olgusunum bu dava özelinde tekrar edip etmeyeceği merak ediliyor. Bu dava mahkemenin önüne zar zor getirilen davalardan biridir. "
‪#‎AliİsmailKorkmaz‬