Bolu Cumhuriyet Savcısı Yakup Avşar tarafından hazırlanarak Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'ne teslim edilen, geçtiğimiz hafta Cuma günü Bolu Ağır Ceza Mahkeme Başkanı Seyit Han tarafından kabul edilen Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde ki FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik tamamlanan iddianamenin detayları otaya çıktı. Savcı Avşar tarafından hazırlanan iddianamede haklarında işlem yapılması istenen 77 ismin belirlenen 18 farklı değerlendirme sonucu örgüt üyesi ve yöneticisi olduğu iddia edildi. Savcı Avşar tarafından oluşturulan 18 farklı kriter ile örgüt tarafından kamuoyunda oluşturulmak istenen ‘algı operasyonun' da önüne geçilmesi hedeflendi. İddianame de ki bilgilere göre 33 akademisyende FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü tarafından kullanılan Bylock haberleşme programının kullanıcısı olduğu tespitine yer verildi. İddianamede yer alan 77 isimden 31'inin halen cezaevinde olduğu, 10 ismin firari olarak arandığı görülüyor. İddianamede 70 akademisyenin FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'nün talimatı sonrası Bankasya'yı kurtarmak amacıyla 2014-2015 yılları arasında toplamda en az 3 milyon 158 bin lira para yatırdıkları belirlendi. Bankasya'da hesabı bulunmayan akademisyenler arasında Hayri Coşkun ve Mehmet Bahar'ın bulunduğu görülüyor. İddianamede AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun'un 2010-2017 yılları arasında üniversitede 94 FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyesine kadro verdiği, 2014 seçimlerinin ardından Tıp Fakültesi ve Diş Fakülteleri'nde inisiyatifi tamemen örgütün üniversitedeki yönetici pozisyonunda ki isimleri olan Mehmet Yazıcı ve Kenan Gümüştekin'e verdiği iddia ediliyor.

Özel Haber: Hakan Aydın
Bolu Cumhuriyet Savcısı Yakup Avşar tarafından hazırlanarak 21 Mart 2017 tarihinde Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan AİBÜ’deki FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü yapılanmasına yönelik iddianame, Ağır Ceza Mahkeme Başkanı Seyfi Han tarafından geçtiğimiz hafta kabul edildi.
77 SAYFALIK İDDİANAME HAZIRLANDI
Savcı Avşar tarafından hazırlanan 77 sayfalık iddianame 15 gün içinde BOlu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Seyfi Han tarafından kabul edildi. İddianamenin ilk 47 sayfasında FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’nün yapılanması anlatılırken, 30 sayfalık kısmında ise örgüt üyeliği ve örgüt yöneticiliğinden haklarında suçlama bulunan isimlerin tespit edilen eylemleri yer aldı.
İDDİANAMEDE 18 KRİTER DİKKAT ÇEKİYOR
Bolu Cumhuriyet Savcısı Yakup Avşar tarafından hazırlanan iddianamede 18 kriter dikkat çekiyor. Kriterler örgüt üyeleri tarafından kamuoyunda oluşturulmak istenen ‘Sadece çocuklarını okula gönderdiler’, ‘Gazete ve dergi aboneliklerinden başka bir şeyleri yoktu’, ‘Sadece Bankasya’da hesapları varmış’ gibi söylemleri de çürütüyor.
İŞTE O 18 KRİTER;
*Örgütün gizli haberleşmeye tahsis ederek kullandığı Bylock kullanmak.
*Asya Katılım Bankası (Bankasya);
2014 yılı ve sonrasında Bankasyada hiç hesabı yok iken hesap açtıranların, mevcut hesabı bulunup da hesabında hiç hareket olmayan veya para da bulundurmayanların ‘bir anda bu hesaplarında işlem yapmaya ve para yatırmaya başlamalarının’ olağan bireysel bankacılık işlemleri olarak değerlendirilemeyeceği, bu işlemlerin ‘basın yayın ve sosyal medya’ aracılığı ile çağrısı yapılan ve örgüt liderinin talimatlarına göre yapılmış işlemler olduğunun değerlendirildiği,
Ancak söz konusu Bankasya hesaplarından; bizatihi okul taksidi yatırılması, oturduğu site ve eviyle ilgili aidat yatırılması için bu bankanın adres gösterilmesi veya toplu taşıma kartları (DIT kart) gibi ile ilgili küçük hesap hareketlerinin, aşağıda belirtilen diğer kıstaslardaki tespitlerle desteklenmediği müddetçe dosyalarımızda değerlendirmeye alınmadı.
*Şüphelilerin örgüte ait Zaman Gazetesi-Sızıntı Dergisi abonesi olması.
*Şüphelilerin örgüte ait eğitim kurumlarına çocuklarını göndermeleri(Dersane-Okul).
*Örgütten gelen talimat sonrası Digitürk ve D Smart üyeliklerine son vermek.
*Örgüte yakınlığı ile bilinen STK’lara üye olmak.
*Örgüt mensuplarının düzenlediği ‘dini sohbet’ toplantı ve etkinliklere katılması.
*Örgüte ait şirketlerle olan bağlantısı ve SGK kayıtları.
*Örgütle irtibatlı yurtdiçi-yurtdışı gezileri.
*Örgütün amaç ve stratejisi doğrultusunda otel, yurt gibi yerlerde yapılan toplantı ve konferanslara katılmaları.
*Örgüt adına sergilenen Himmet, Kurban, Bağış ve Burs eylemlerine katılmak.
*Beyanlarına başvurulan şüpheli-tanıkların şüpheliler aleyhine olan beyanları.
*Şüphelilerin önceki yıllarda veya halen örgütle irtibatı olan yurtlarda – evlerde kalması.
*Sosyal medya hesapları üzerinden, FETÖ/PDY lehine söylem-paylaşım yapmaları.
*Örgüt ile irtibatlı olan şüpheliler ile olan telefon görüşme dökümleri.
*Aramalar sırasında FETÖ/PDY ile ilgili olabilecek kitap, CD ve 1 ABD dolar ele geçirilmesi.
*Bank Asya tarafından, yapılan çağrı üzerine bankaya destek olanlara verilen plaketlerden alıp almadıkları ve buna ilişkin beyanlar.
*Aramalarda ele geçen Dijital materyaller
 
33 BYLOCK KULLANICISI VAR
İddianamede FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyeleri arasında haberleşme amacıyla kullanılan ve MİT tarafından deşifre edilen Bylock kullanıcıları isim isim yer aldı. Yapılan çalışmalar sonrası Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nden ilişiği kesilen 33 ismin Bylock kullanıcısı olduğu belirlendi. Kullanıcıların isimleri;
Adem Deniz Kurt, Aytekin Alçelik, Bedri Selim Benek, Ebubekir Çakmak, Fatih Demircioğlu, Gülzade Özyalvaçlı, Hakan Çakır, Hakan Şakar, Halil Şahman, Hüseyin Taş, İlyas Taşkıran, İsmail İşçi, Mahmut Alpay, Mahmut İnceel, Mevlüt Kurt, Muhammet Salih Elmas, Murat Özkan, Murat Şereflican, Nadir Göksüğün, Özkan Özlü, Recai Erkuran, Serkan Çakır, Şükrü Kılıç, Turan Eker, Yusuf Ziya Akpınar, Zekiye Uslu Topaç, Mehmet Emin Özyalvaçlı, Fahrettin Talay, Musab Medeni Zorlu ve Mesut Bedri Eryılmaz.
BANKASYA’YI KURTARMAK İÇİN 3 MİLYON LİRA YATIRDILAR
İddianamede ayrıca hakkında işlem yapılan 77 akademisyenden 70’inin örgütün talimatı üzerine başka bankalardan kredi çekerek Bankasya’ya yatırdıkları belirlendi. FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Lideri Fethullah Gülen’in Bankasya’nın kurtarılması için yaptığı çağrılar sonrası, 70 akademisyenin Eylül 2014 ile Şubat 2015 tarihleri arasında 3 milyon 158 bin lira parayı bankaya yatırdıkları tespit edildi. MASAK tarafından hazırlanan raporlar mahkemeye verildi.
94 KİŞİYE KADRO VERMİŞ
YÖK’ten gerekli izin çıkmadığı için tutuksuz yargılanan Rektör Porf. Dr. Hayri Coşkun hakkında da ilginç tespitler var. Coşkun’un 7 yıllık görev süresi boyunca FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyesi olduğu iddia edilen 94 kişi kadro verdiği belirtiliyor. Coşkun’un ayrıca 2014 seçimlerini kazanmasının ardından Tıp Fakültesi ve Diş Fakültesi’ni örgütün AİBÜ’deki yönetici pozisyonunda ki Mehmet Yazıcı ve Kenan Gümüştekin’in kontrolüne bıraktığı iddia ediliyor.
İŞTE O İSİMLER HAKKINDA HAZIRLANAN İDDİANAME
Hayri ÇOŞKUN
2010 yılından bu yana Rektörlüğünü yürüttüğü Abant İzzet Baysal Üniversitesinin ETÖ/PDY mensuplarınca yoğun şekilde kadrolaştığı bir üniversite olmasına ortam yarattığı, özellikle 2014 yılındaki Rektörlük seçimlerinde bu yapının da desteğini aldıktan sonra yeniden seçilmesi sonrası örgütün Üniversitede aktif olarak faaliyetlerini sergileyen Mehmet Bahar ve Kenan Gümüştekin’ e aktif görevler verdiği, kendi ifadesinde de geçtiği üzere ‘adları paralel yapılanmayla anılan’ başta Kenan Gümüştekin olmak üzere Fahrettin Talay’ın da seçimler döneminde açık desteğini alarak girdiği seçimleri kazanması sonrası, özellikle Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği fakültesini bu şüphelilerin inisiyatifinde olacak şekilde açık kadrolaşmaya gitmelerine uygun ortam hazırladığı, bu kapsamda Rektör olarak seçildiği 2010 yılından itibaren kadroya geçen öğretim görevlilerinden 2010 yılında alınan 28, 2011 yılında alınan 30, 2012 yılında alınan 10, 2013 yılında alınan 15, 2014 yılında alınan 6, 2015 yılından alınan 4 ve 2016 yılında 1 olmak üzere toplam 94 şüpheliye işlem yapıldığı,
Şüpheli Hayri COŞKUN’ un Rektör pozisyonu ile Üniversite Senatosu ve Yönetim Kuruluna başkanlık etmesi, bu birimlerde görev alanların bir çoğunu atayabilme yetkisi itibariyle de, her biri üzerinde söz sahibi olduğunun ve bu nedenle ‘Rektöre rağmen bir üniversiteye dahil olmanın’ güçlüğü dikkate alınarak, şüphelinin bu yönde FETÖ/PDY üyelerinin kadrolaşmasına elverişli ortamı yarattığı değerlendiriliyor.
Yine şüphelinin Üniversiteye ait vakfın işlettiği ve Milli Emlak Müdürlüğünden kiralanan ‘Kütük Ev’ diye bilinen yerin kira süresinin 5 yıl uzatılmasının hemen akabinde 3 ay kadar sonra kiralamaktan vazgeçildiğinin bildirilip, bu yerin hakkında Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca işlemleri yürütülen FETÖ/PDY üyesi İsmail Çolak'a ait şirketin almasına imkan sağladığı iddiası ile örgüt üyesi kişiler ile birlikte Estonya ülkesine yurt dışı gezilerinin de olduğu tespit edildi.
Şüpheli Hayri COŞKUN ve birlikte çalıştığı bir kısım Üniversite yöneticileri hakkında, değişik tarihlerde ve çok sayıda ‘tarafgirliği, yanlı uygulama yapması, görevini kötüye kullandığı, mobing uyguladığı, seçimlerde diğer adayları desteklediğini düşündüğü akademisyenlere olumsuz uygulamalarının olduğu, kadro verilmesi ve Bilimsel Araştırma Projelerinde yönetimin paralel yapıya mensup öğretim üyelerine kolaylık gösterdiği vs" bir kısım iddialar ile ilgili olarak; söz konusu iddiaların 2547 sayılı yasanın kapsamında göreve ilişkin olması ve aynı yasanın 53/c maddesi gereğince özel soruşturma usulüne tabi olması nedeniyle Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığına gönderildiği, ancak aradan geçen 1 yıla yakın sürede ‘akıbet soran yazılarımıza rağmen’ halen sonuçlandırıldığı yönünde bir cevap alınamadığı,
Şüpheli Hayri COŞKUN ile ilgili olarak yukarıda maddeler halinde sayılan kriterler dahilinde FETÖ/PDY üyeliğine ilişkin delil elde edilemediği, örgütle organik ve hiyerarşik bir bağı tespit edilemeyen şüphelinin ‘örgüt üyelerinin kadrolaşmasına ortam yaratmak, bu konuda kamuoyuna yansıyan ve camia içerisinde dile getirilen rahatsızlıklara rağmen örgüt mensubu ilgililer hakkında 2547 sayılı yasanın öngördüğü gerekli işlemleri yapmamak, seçim kaygısıyla da olsa destek aldığı bir grup olan FETÖ/PDY mensuplarına pozitif ayrımcılık olarak nitelendirilebilecek kolaylıklar’ göstermek suretiyle, FETÖ/PDY nin amaçlarından olan ‘kamu kadrolarına sızılması’ ilkesine yardım eder mahiyette ihmali/icrai eylemlerinin olduğu, şüphelinin bu eylemleri ile TCK nın 220/7 maddesinde düzenlenen ‘örgüt üyesi olmamakla birlikte, örgüte bilerek isteyerek yardım eden kişi’ sıfatıyla sorumluluğunun bulunduğu, bu yöndeki iddia ve delillerin takdirinin Mahkemece yapılmasının gerektiği görüşüne yer verildi.
 
MEHMET BAHAR
2010 yılından bu yana Rektör Yardımcısı olarak görev yaptığı üniversitede Hayri Coşkun ile birlikte hareket ettiği, örgüt ile irtibatlı kişilere ayırımcılık yaptığının ifade edildiği, yine bir kısım örgüt ile adı anılan kişileri usulsüz olarak pedagojik formasyon programına dahil ettikleri iddialarına yer verildi.
Belirlenen dahilinde FETÖ/PDY üyeliğine ilişkin delil elde edilemediği, örgütle organik ve hiyerarşik bir bağı tespit edilemeyen şüphelinin örgüt üyesi olmamakla birlikte; yardımcısı olarak görev yaptığı Hayri Coşkun ile birlikte ‘örgüt üyelerinin kadrolaşmasına ortam yaratmak, bu konuda kamuoyuna yansıyan ve camia içerisinde dile getirilen rahatsızlıklara rağmen örgüt mensubu ilgililer hakkında 2547 sayılı yasanın öngördüğü gerekli işlemleri yapmamak, seçim kaygısıyla da olsa destek aldığı bir grup olan FETÖ/PDY mensuplarına pozitif ayrımcılık olarak nitelendirilebilecek kolaylıklar’ göstermek suretiyle, FETÖ/PDY’nin amaçlarından olan ‘kamu kadrolarına sızılması’ ilkesine yardım eder mahiyette ihmali/icrai eylemlerinin olduğu, şüphelinin bu eylemleri ile TCK nın 220/7 maddesinde düzenlenen ‘örgüt üyesi olmamakla birlikte, örgüte bilerek isteyerek yardım eden kişi’ sıfatıyla sorumluluğunun bulunduğu, bu yöndeki iddia ve delillerin takdirinin Mahkemece yapılmasının gerektiği görüşüne yer verildi.
 
Mehmet YAZICI
Şüphelinin kullandığı 0 533 37* ** ** numaralı hattı üzerinde Bylock tespitinin yapıldığı, FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin bulunduğu, kamu görevinden çıkarıldığı, MASAK raporunda şüpheli işlem ve hareketlerin tespit edildiği, aktif Bankasya hesabının bulunduğu, bankaya destek olmak amacıyla 05.09.2014 tarihinde İş Bankasından 50.000 TL kredi çekerek Bankasyaya yatırdığı, 2013 yılı Aralık ayında 212.000 TL olan parasını 2014 yılı Ağustos ayında 305.000 TL yükselttiği, yukarıda açıklandığı şekilde 100.000 TL’ye kadar olan mevduatların TMSF’nin sigortası kapsamında olması nedeniyle parasını güvence altına almayı amaçlayarak bu dönemde mevduatını 100.000 TL’ye düşürdüğü, şüphelinin örgüt lideri Fetullah Gülen' in kalp doktoru olduğuna ve Amerika' ya giderek tetkik ve tedavilerini yaptığına dair de basına yansıyan haberlerin yer aldığı,
Gerek dosya kapsamındaki ifadeler ve gerekse tespit edilen deliller karşısında şüpheli Mehmet Yazıcı’ nın öncelikle üniversiteye gelmesinden sonra örgüt mensuplarının kadroya alınması hususunda çalışmalar yaptığı ve çok sayıda şüpheliyi üniversitede kadroya geçmesi konusunda yardımcı olduğu, aynı Düzce Üniversitesinde olduğu gibi Rektörlük seçimlerinde paralel örgütün desteklediği adayların kazanmasını sağlayarak üniversite yönetimi nezninde de güç odağı haline geldiği, dini sohbet adı altındaki toplantıları organize edip himmet-bağış etkinliklerini de gerçekleştirdiği, şüphelinin konumu ve etkinliği itibariyle örgüt içerisinde yönetici konumunda bulunduğuna şüphe olmadığı ileri sürüldü.
 
Kenan GÜMÜŞTEKİN
Şüphelinin kullandığı 0 533 77* ** ** numaralı hattı üzerinde Bylock tespitinin yapıldığı, FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin bulunduğu, kamu görevinden çıkarıldığı, MASAK raporunda şüpheli işlem ve hareketlerin tespit edildiği, aktif Bankasya hesabının bulunduğu, bankaya destek olmak amacıyla 06.02.2014 tarihinde 20.000 TL ve 05.09.2014 tarihinde İş Bankasından 50.000 TL kredi çekerek Bankasyaya yatırdığı, kızını örgüt ile iltisaklı Özel Fatih Kolejine gönderdiği, yapılan aramalarda Fetullah Gülen’e ait şiirlerin yer aldığı kasetin ele geçirildiği,
Gerek dosya kapsamındaki ifadeler ve gerekse tespit edilen deliller karşısında şüpheli Kenan Gümüştekin’ in Mehmet Yazıcı ile birlikte hareket ederek örgüt mensuplarının kadroya alınması hususunda çalışmalar yaptığı ve çok sayıda şüpheliyi üniversitede kadroya geçmesi konusunda yardımcı olduğu, Rektörlük seçimlerinde paralel örgütün desteklediği adayların kazanmasını sağlayarak üniversite yönetimi nezninde de güç odağı haline geldiği, kendilerinden olmayan öğretim üyelerine yönelik olarak da baskı ve tehdit eylemlerinin olduğunun dosyalara yansıyan bilgilerden olduğu, bu kapsamda tanık Erkan Kılınç'a yönelik mobing, kasten yaralama ve tehdit eylemleri ile ilgili adli dosyaların da bulunduğu, dini sohbet adı altındaki toplantıları Mehmet Yazıcı ile birlikte organize ederek himmet-bağış etkinliklerinin de baş aktörlerinden olduğu, şüphelinin konumu ve etkinliği itibariyle örgüt içerisinde yönetici konumunda bulunduğunda şüphe olmadığı görüşüne yer verildi.
 
SELMA YAZICI
Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin bulunduğu, kamu görevinden çıkarıldığı, ayrıca dosya kapsamında beyanları alınan Tülay Özlü’ nün ‘toplantılar yapıp Fetullah Gülen videoları izletip, yardım talep ettiğini’ beyan ettiği, şüphelinin Mehmet Yazıcı’ nın eşi olduğu ve bu kişinin talimatları ile kadın öğretim üyelerinin organizasyonu ile görevlendirdiği, Bankasyadaki aktif hesabında yüklü miktar para bulundurduğu, 2013 yılı Aralık ayında 30.000 TL olan parasını 2015 Eylül ayında 64.000 TL’ye kadar yükselttiği, kızını örgüt ile iltisaklı Özel Fatih Kolejine gönderdiği tespit edildi.
 
GÜLAY GÜMÜŞTEKİN
Şüphelinin ‘düzenlenen dini sohbet adı altındaki toplantılarda’ dini kaynakları okuması sonrası himmet toplama işini üstlendiği ve hükümet aleyhine olacak şekilde kumpas soruşturmaları ilgi konuşmalar yaptığı, şüpheli Gülay Gümüştekin’ in yine firari olan Kenan Gümüştekin’ in eşi olduğu ve öğretim üyesi kadınlarla ilgilenerek örgütle organik bağını ortaya koyduğu, 2013 yılı Aralık ayında 18.500 TL olan bankadaki parasını 2014 yılı Mayıs ayından başlayarak artırdığı ve 2015 yılı Eylül ayında 77.000 TL’ye ulaştırdığı, yine Bankasyaya destek olanlara verilen ‘bu başarıda sizin de katkınız var’ içerikli belgenin şüpheliye de takdim edildiği, kızını örgüt ile iltisaklı Özel Fatih Kolejine gönderdiği belirlendi.
 
ABDULKADİR KÜÇÜKBAYRAK
Şüpheli hakkında; FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin olduğu, kamu görevinden çıkarıldığı, aktif Bankasya hesabının bulunduğu gibi, bankaya destek olmak amacıyla 16/09/2014 tarihinde İş Bankasından çektiği 50.000 TL krediyi eşi adına bulunan Bankasya hesabına yatırdığı, yine kendi Bankasya hesabında da hiç para yokken 2015 Mart döneminde 83.000 TL para yatırdığı, kızının 2014-2015 döneminde örgüt ile iltisaklı Özel Fatih Kolejinde eğitim kaydının bulunduğu, yapılan aramalarda Fettullah Gülen’in şiirlerinin yer aldığı CD’nin ele geçirildiği, örgüt üyelerinin yaptığı toplantılara katıldığı belirlendi.
 
DENİZ KURT
Şüphelinin kullandığı 0 551 41* ** ** numaralı hattı üzerinde Bylock tespitinin yapıldığı gibi şüphelinin son döneme kadar hesap hareketlerinin yer aldığı Bankasya hesabının bulunduğu belirlendi.
 
ALİM ERDEM
FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin olduğu, kamu görevinden çıkarıldığı, aktif Bankasya hesabının bulunduğu gibi, bankaya destek olmak amacıyla 05/09/2014 tarihinde İş Bankasından çektiği 40.000 TL krediyi Bankasya hesabına yatırdığı, örgüt üyelerinin yaptığı toplantılara katıldığı, bankaya destek olanlara verilen plaketlerde isminin yer aldığı belirlendi.
 
ARİF DURAN
 
FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin olduğu, kamu görevinden çıkarıldığı, aktif Bankasya hesabının bulunduğu gibi, bankaya destek olmak amacıyla 05/09/2014 tarihinde Halk Bankasından çektiği 50.000 TL’yi eşi S. A. DURAN adına bulunan Bankasya hesabına yatırdığı, çocuğunun örgüt ile iltisaklı olan Özel Fatih Kolejinden mezun olduktan sonra aynı yapıdaki Düzce Fatih Fen Lisesine devam ettiği, örgüt üyelerinin yaptığı toplantılara katıldığı belirlendi.
 
AYŞE NURDAN KORKMAZ
FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin olduğu, kamu görevinden çıkarıldığı, aktif Bankasya hesabının bulunduğu, bankaya destek olmak amacıyla eşi U. KORKMAZ tarafından 05/02/2015 tarihinde Ziraat Bankasından çekilen 45.000 TL’nin şüphelinin hesabına yatırıldığı, yine 2014 Şubat dönemine kadar Bankasya hesabında hiç para yok iken, bu tarihten sonra 38.000 TL ve üzeri olarak para hareketlerinin bulunduğu, kızının örgüt ile iltisaklı Fatih Kolejinde eğitim kaydının bulunduğu belirlendi.
 
AYTEKİN ALÇELİK
Şüphelinin kullandığı 0 532 49* ** ** numaralı hattı üzerinde Bylock tespitinin yapıldığı, FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin olduğu, kamu görevinden çıkarıldığı, aktif Bankasya hesabının bulunduğu gibi, bankaya destek olmak amacıyla 05/02/2015 tarihinde İş Bankasından çektiği 30.000 TL ile yine aynı bankadan 05/09/2014 tarihinde çektiği 50.000 TL’yi adına bulunan Bankasya hesabına yatırdığı, şüphelinin Bankasya’daki hesabında 2014 Eylül ayına kadar hiç heraket yok iken, bu tarihten sonra hesap hareketlerinin başladığı, örgüt üyelerinin yaptığı toplantılara katıldığı belirlendi.
 
BAYRAM ÇÖREKÇİ
FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin olduğu, kamu görevinden çıkarıldığı, Başsavcılığımızın 2015/1935 soruşturma dosyasının firari şüphelilerinden Ömer Faruk ZORLU’ya iki işlemde 680 TL himmet parası olduğu değerlendirilen miktarın gönderildiği, MASAK raporunda şüpheli işlem ve hareketlerinin belirtildiği, örgüt ile iltisaklı Bolu Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Derneğinin üyesi olduğu, bankaya destek olmak amacıyla Bankasya’da 2013 Aralık ayında hiç parası yok iken 2014 Ocak ayı itibariyle para yatırmaya başladığı tespit edildi.
 
BEDRİ SELİM BENEK
Şüphelinin kullandığı 0 534 07* ** ** numaralı hattı üzerinde Bylock tespitinin yapıldığı, FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin olduğu, kamu görevinden çıkarıldığı belirlendi.
 
BETÜL YILMAZ EVMEK
FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin olduğu, kamu görevinden çıkarıldığı, önceki yıllarda Zaman-Sızıntı aboneliklerinin ve aktif Bankasya hesabının bulunduğu tespit edildi.
 
BİLGE SARITAŞ VURAL
FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin olduğu ve idari soruşturmalar kapsamında çok sayıda aleyhe beyanlarının yer aldığı, kamu görevinden çıkarıldığı, şüpheli ikrarında da geçtiği şekilde himmet olarak değerlendirilen bir kısım para toplama faaliyetlerinde bulunduğu gibi hakkında Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından işlem yapılan eski dekan İsmet DURAN ile yakın ilişkilerinin olduğu ve bu yapıdan olması nedeniyle korunduğu yönünde iddiaların yer aldığı, MASAK raporunda yer alan tespitlerin ise şüpheli tarafından kabul edilebilir açıklamalar ile reddedildiği belirtildi.
 
BÜNYAMİN KOÇ
FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin olduğu, kamu görevinden çıkarıldığı, 2014 yılında örgüt ile iltisaklı olan Kimse Yok mu Derneğine 6.317 TL gönderdiği, aktif Bankasya hesabının bulunduğu gibi 2014 sonrası hesabındaki meblağlarda artış yaparak bankaya destek olma gayretini güttüğünün değerlendirildiği, kızını örgüt ile iltisaklı olan Özel Fatih Kolejine yollamaya devam ettiği tespit edildi.
 
EBUBEKİR ÇAKMAK
Şüphelinin kullandığı 0 532 26* ** ** numaralı hattı üzerinde Bylock tespitinin yapıldığı, FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin olduğu ve kamu görevinden çıkarıldığı, Bankasya hesabının bulunduğu ancak işlem tespiti yapılamadığı belirtildi.
 
ELÇİN HAKAN TERZİ
 
FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin olduğu, kamu görevinden çıkarıldığı, aktif Bankasya hesabının bulunduğu gibi, bankaya destek olmak amacıyla 05/02/2015 tarihinde İş Bankasından çektiği 30.000 TL ve adına bulunan Bankasya hesabına yatırdığı, 21/05/2014 tarihinde Kimse Yok mu Derneğine para yatırdığı, oğlunu örgüt ile iltisaklı Özel Fatih Kolejine 2014- 2015 döneminde yolladığı, örgüt üyelerinin yaptığı toplantılara katıldığı, yapılan aramalarda çok sayıda Fettullah Gülen’e ait kitap, CD’ler ile 2014 ve sonrası tarihli Aksiyon Dergisi, Bugün, Millet, Zaman ve Sözcü gazetelerinin bulunduğu, bu gazetelerin FETÖ/PDY örgütünün gerçekleştirdiği çok sayıda hukuka aykırı operasyonlarının manşetlerinin yer alıp bunların kronolojik bir şekilde muhafaza edildiği gibi bu şüphelinin üniversite yıllarını yurt dışındaki örgüte ait okullarda tamamlayıp, örgütle geçmişten gelen organik bağını halen sürdürdüğü tespit edildi.
 
ERTUĞRUL KARĞI
FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin olduğu, kamu görevinden çıkarıldığı, aktif Bankasya hesabının bulunduğu gibi, bankaya destek olmak amacıyla 25/03/2014 tarihinde Halk Bankasından çektiği 30.000 TL adına bulunan Bankasya hesabına yatırdığı, şüphelinin Bankasya’daki hesabında 2014 Şubat ayına kadar hiç hareket yok iken, bu tarihten sonra hesap hareketlerinin başladığı, kızını örgüt ile iltisaklı olan Özel Fatih Kolejine 2014 yılında kaydettirdiği ve bu günü değin devamını sağlandığı tespit edildi.
 
FATİH DEMİRCİOĞLU
Şüphelinin kullandığı 0 505 52* ** ** numaralı hattı üzerinde Bylock tespitinin yapıldığı, FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin olduğu, kamu görevinden çıkarıldığı, aktif Bankasya hesabının bulunduğu gibi, bankaya destek olmak amacıyla 05/09/2014 tarihinde İş Bankasından çektiği 50.000 TL’yi eşi S. DEMİRCİ adına bulunan Bankasya hesabına yatırdığı, kızlarını örgüt ile iltisaklı Özel Fatih Kolejine göndermeye devam ettiği, STV grubu kanalların 2015 yılında dijital platformlardan çıkarılması sonrası 08/10/2015 tarihinde ‘STV grubu çıkan kanallar nedeniyle’ açıklaması ile örgütün talimatları doğrultusunda aboneliğini sonlandırdığı, bir kısım örgüt üyeleri ile birlikte hareket ederek ve onların desteğini de alarak 2014 yılında Tabipler Odası Başkanı olduğu, örgüt üyelerinin yaptığı toplantılara katıldığının belirlendi.
 
FATMA ERDEM
FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin olduğu, kamu görevinden çıkarıldığı, aktif Bankasya hesabının bulunduğu gibi, bankaya destek olmak amacıyla 06/02/2015 tarihinde İş Bankasından çektiği 50.000 TL adına bulunan Bankasya hesabına yatırdığı, şüphelinin eski tarihli olan Bankasya hesabında 2015 Şubat dönemine kadar hiçbir hesap hareketi yokken bu tarihten sonra işlemlerin başladığı gibi yine şüphelinin bu hesabına eşi Alim Erdem tarafından da yüklü miktarlarda havale işlemlerinin olduğu belirlendi.
 
FIRAT ZAFER MENGELOĞLU
FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin olduğu, kamu görevinden çıkarıldığı, aktif Bankasya hesabının bulunduğu gibi, bankaya destek olmak amacıyla 05/09/2014 tarihinde İş Bankasından çektiği 50.000 TL kendi adına bulunan Bankasya hesabına yatırdığı, şahsın 2014 yılı Mart ayına kadar hesabında olan küçük meblağlı paranın bu tarihten sonra artırılma yoluna gittiğinin görüldüğü, örgüt üyelerinin yaptığı toplantılara katıldığı belirlendi.
 
GÜLZADE ÖZYALVAÇLI
Şüphelinin adına kayıtlı olan ve Bylock tespiti yapılan 0505 39* ** ** numaralı hattın firari olan eşi Mehmet Emin Özyalvaçlı tarafından kullanıldığını iddia ettiği, FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin olduğu, kamu görevinden çıkarıldığı, aktif Bankasya hesabının bulunduğu gibi, bankaya destek olmak amacıyla 11/09/2014 tarihinde İş Bankasından eşi Mehmet Emin Özyalvaçlı’nın çektiği 50.000 TL’yi şüpheli Gülzade’nin hesabına 21.000 USD olarak yatırdığı, şüphelinin Bankasya’daki 10.000 TL olarak önceki tarihlerde bulunan parasını bankaya destek olmak amacıyla 2014 yılı Eylül döneminden itibaren artırdığı, kızının bir sene örgüt ile iltisaklı Fatih Kolejine devam ettiği tespit edildi.
 
HAKAN ÇAKIR
Şüphelinin adına kayıtlı bulunan 0 505 76* ** ** numaralı hattı üzerinde Bylock tespitinin yapıldığı, FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin olduğu, kamu görevinden çıkarıldığı, MASAK raporunda aleyhine olabilecek tespitlerin yapıldığı, çocuklarının örgüt ile iltisaklı Özel Fatih Kolejinde eğitim kayıtlarının yer aldığı, şüphelinin 1999 – 2010 tarihleri arasında SGK kaydının bulunduğu 6 ayrı şirketin de FETÖ/PDY ile iltisaklı olduğu gerekçesiyle kapatılan kurumlar olduğu, aktif Bankasya hesabının bulunduğu, yapılan aramalarda 44 adet Fettullah GÜLEN’e ait kitapların ele geçtiği, şüphelinin geçmişten bu yana örgüt ile olan organik bağını devam ettirdiği tespit edildi.
 
HAKAN SARMAN
FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin olduğu, kamu görevinden çıkarıldığı, MASAK raporunda bir kısım tespitlerin yer aldığı, aktif Bankasya hesabının bulunduğu gibi, bankaya destek olmak amacıyla 05/09/2014 tarihinde İş Bankasından çektiği 50.000 TL kendi adına bulunan Bankasya hesabına yatırdığı, şahsın 2014 yılı Ocak ayına kadar hesabında para yokken bu tarihten sonra artırılma yoluna gittiğinin görüldüğü, 12/12/2014 – 27/04/2015 tarihleri arasında 5 kez Kimse Yok mu Derneğine para gönderdiği belirlendi.
 
HAKAN ŞAHİN
FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin olduğu, kamu görevinden çıkarıldığı, MASAK raporunda bir kısım tespitlerin yer aldığı, aktif Bankasya hesabının bulunduğu gibi, bankaya destek olmak amacıyla2015 yılı Eylül ayında Bankasya hesabına 69.000 TL para yatırarak 3 ay sonra geri çektiği tespit edildi.
 
HAKAN ŞAKAR
Şüphelinin kullandığı 0 543 57* ** ** numaralı hat üzerinde Bylock tespitinin yapıldığı, MASAK raporunda bir kısım tespitlerin yer aldığı, 2013 yılı aralık ayında aktif Bankasya hesabında 2500 TL bulunur iken, bankaya destek olunması talimatı doğrultusunda 2014 yılı Ocak ayında 35.000 TL yatırıldığı ve 04.02.2014 tarihinde Ziraat Bankasından 30.500 TL kredi kullanarak aynı gün Bankasyadaki hesabına katılım hesabı açtırarak buraya yatırdığı gibi, 26.08.2014 tarihinde yine Ziraat Bankasından 55.000 TL kredi kullanarak bunun da 27.800 TL’sini Bankasya hesabına aktardığı, örgüt ile iltisaklı olduğu değerlendirilen Küresel Doktorlar Derneğinde üyelik kaydının bulunduğu belirlendi.
 
HALİL ŞAHMAN
Şüphelinin kullandığı 0 532 73* ** ** numaralı hattı üzerinde Bylock tespitinin yapıldığı, FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin olduğu, kamu görevinden çıkarıldığı, MASAK raporunda 2013 yılında 600 TL’yi kurban parası olarak EFT yaptığına dair tespitin yapıldığı, aktif Bankasya hesabının bulunduğu gibi, bankaya destek olmak amacıyla 2013 yılı Aralık ayında 74.000 TL olan parasını sonraki süreçte artırarak 2015 yılı Aralık dönemine kadar aktif tuttuğu tespit edildi.
 
 
HÜSEYİN TAŞ
Şüphelinin kullanmış olduğu 0 505 53* ** ** numaralı hattı üzerinde Bylock tespiti yapıldığı, aktif Bankasya hesabının bulunduğu tespit edildi.
 
İLYAS TAŞKIRAN
Şüpheli etkin pişmanlıktan faydalanmak istediğini belirtir yönde beyanda bulundu. Kullanmış olduğu 0 533 12* ** ** numaralı hattı üzerinde Bylock tespiti yapıldığı, yapılan aramalarda 3 adet Fetullah Gülen'e ait kitap ile Sızıntı dergilerinin ele geçirildiği, şüphelinin Başsavcılığımızın 2015/1935 ve 2016/6260 sayılı dosyalarındaki bir kısım şüpheliler ile ilgili verdiği ifadeler ve örgütün deşifresine yönelik verdiği beyanlar nedeniyle hakkında etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanmasının gerekeceği, şüphelinin ilişkileri, faaliyetleri ve irtibatlı olduğu kişiler nedeniyle örgütle organik bağının olduğu belirlendi.
 
İSMAİL AKKAŞ
FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin olduğu, kamu görevinden çıkarıldığı, aktif Bankasya hesabının bulunduğu, 2015 yılı Mart dönemine kadar hesabında işlem yok iken bu tarihten sonra Aralık ayına kadar hesabına para yatırma yönünde eylemlerinin olduğu, bu hesap hareketine ilişkin olarak eşinin sağlık durumu nedeniyle anlık ihtiyaçlar için çekmesi gerektiği yönünde savunmalarının bulunduğu belirlendi.
 
İSMAİL BOYRAZ
Şüphelinin dosya kapsamında hakkında yakalama emri bulunan Selma Yazıcı’nın söylemleri üzerine iş yerindeki eşyalarını ayıklayıp tahliye ederek yardımcı olduğu yönünde tespitlerin yer aldığı, A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin olduğu, kamu görevinden çıkarıldığı, aktif Bankasya hesabının bulunduğu, 2014 yılı Eylül ayına kadar hesabında para bulunmayan şüphelinin bankaya destek olmak amacıyla 05/09/2014 tarihinde İş Bankasından çektiği 50.000 TL’yi kendi adına bulunan Bankasya hesabına 08/09/2014 tarihinde yatırdığı tespit edildi.
 
İSMAİL İŞÇİ
Şüphelinin kullandığı 0 533 51* ** ** numaralı hattı üzerinde Bylock tespitinin yapıldığı, 2015 yılı Aralık dönemine kadar hesap hareketlerinin yer aldığı aktif Bankasya hesabının yer aldığı belirlendi.
 
KEMALETTİN ERDEM
MASAK raporunda bir kısım tespitlerin yapıldığı, aktif Bankasya hesabının bulunduğu gibi, bankaya destek olmak amacıyla 2016 yılı Temmuz ayına kadar hesabın aktif olarak kullanıldığı örgüt üyelerinin yaptığı toplantılara katıldığı tespit edildi.
 
MAHMUT ALPAY
Şüphelinin kullandığı 0 530 33* ** ** numaralı hattı üzerinde Bylock tespiti yapıldığı, FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin olduğu ve kamu görevinden çıkarıldığı, aktif Bankasya hesabının bulunduğu, bankaya destek olmak amacıyla 2013 yılı Aralık ayında hiç para bulunmayan hesabına sonraki aylarda para yatırarak 2015 yılı Eylül ayında 40.000 TL miktara ulaştığı belirlendi.
 
MAHMUT İNCEEL
Şüphelinin kullandığı 0 532 44* ** ** numaralı hattı üzerinde Bylock tespitinin yapıldığı, FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin olduğu, kamu görevinden çıkarıldığı, şüphelinin dini sohbet adı verilen örgüt toplantılarını organize ettiği, yine iddianamenin şüphelilerinden Zafer Sayan’ın beyanlarında da kendisini Gazeteye abone yapıp Aktifsen’e geçiren ve toplantılara götüren kişi olarak şüpheli Mahmut İnceel’i işaret ettiği, 2013 yılı Aralık ayında Bankasyadaki aktif hesabında mevduat bulunmaz iken, bankaya destek olmak amacıyla 2014 yılı Ekim ayında 26.000 TL’ye ulaşan bir miktarı hesabına yatırdığı, şüphelinin örgüt ile iltisakı olan Abant Çalışanlar Derneği, Bolu Köylerimizi Kalkındırma ve Yaşatma Derneği, Bolu İdareciler ve Emekliler Dayanışma Derneği ile Aktif Sendikası gibi sivil toplum kuruluşlarında üyeliklerinin olduğu, yapılan aramalarda örgüt lideri Fettullah Gülen’e ait kitapların ele geçirildiği belirtildi.
 
MANSUR KÜRŞAT ERKURAN
FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin olduğu, kamu görevinden çıkarıldığı, aktif Bankasya hesabının bulunduğu gibi, bankaya destek olmak amacıyla 05/09/2014 tarihinde Şekerbanktan çektiği 20.000 TL’yi kendi adına bulunan Bankasya hesabına yatırdığı, şüphelinin 2015 yılı Haziran dönemine kadar bankayı aktif olarak kullandığı, şüphelinin aynı üniversitede bulunan kardeşi Recai ERKURAN hakkında da dosya kapsamında işlem yapıldığı, çocuklarını son döneme kadar örgüt ile iltisaklı olan Özel Fatih Kolejine gönderdiği tespit edildi.
 
MEHMET ATA CEBE
FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin olduğu, kamu görevinden çıkarıldığı, MASAK raporunda bir kısım tespitlerin yer aldığı, üniversite bünyesi içerisindeki bilimsel araştırma projelerine çok sayıda dosya hazırladığı, aktif Bankasya hesabının bulunduğu gibi 2013 yılı Aralık ayında miktar bulunmayan hesaba İş Bankasından 17/02/2014 tarihinde 15.000 ve 05/02/2015 tarihinde 10.000 TL çekmesi sonrası aktardığı ve ayrıca yatırdığı paralar nedeniyle 2015 yılı Haziran ayında hesaptaki bakiyesinin 32.000 TL olduğu, dosya kapsamında şüphelinin FETÖ ile irtibatına ilişkin başka işlem yapılmış şüphelilerin de isimlerinin yer aldığı e-posta ihbarınında yapıldığı belirlendi.
 
MEHMET FATİH ÖZLÜ
Önceki yıllarda örgütün gerçek yüzünü görmezden önce içinde bulunduğunu, başta Mehmet Yazıcı olmak üzere Kenan Gümüştekin, Fahrettin Talay, Aytekin Alçelik, Suzi Selim Ayhan, Alim Erdem, Ahmet Karataş, Mesut Erdurmuş, Serkan Öztürk, Mehmet Tosun’un grupları yöneten kişiler konumunda etkinlikler düzenleyip, kendisinin Mesut Erdurmuş ve Mehmet Yazıcı’ya himmet paraları da verdiğini, yine Fatih Demircioğlu, Ümit Yaşar Tekelioğlu, Arif Duran, Tekin Taş, Mevlüt Kurt, Fırat Zafer Mengeloğlu, Tarık Ocak, Abdulkadir Küçükbayrak, Kemalettin Erdem, Elçin Hakan Terzi gibi isimlerini hatırladığı kişilerin toplantılara da geldiğini, kendisinin devlet hastanesindeki bir grup doktorlardan sorumlu olup, Bülent, Güray, Onur isimli doktorların bu gruba dahil olduğunu, toplantılarda yardım veya kurban parası adı altında paralar toplandığını, toplantılara telefonların alınmadığını, bir kere Fettullah Gülen’in yanına gittiğini içerir ifadeler vererek etkin pişmanlıktan faydalanmak istediğini beyan ettiği, şüphelinin anlatımlarının içeriği ve örgütün deşifresine yönelik olarak belirttiği isimler karşısında TCK’nın 221. maddesinde düzenlenen etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanma koşullarının oluştuğu, şüphelinin çocuklarını örgüt ile iltisaklı Özel Fatih Kolejine yollaması, aktif bankasya hesabının olması hususları değerlendirilerek örgüt ile organik bağını tamamen koparmadığı, bu nedenlerle FETÖ/PDY terör örgütünün üyesi olduğu ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanabileceğinin tespitine yer verildi.
 
MESUT ERDURMUŞ
OHAL hakkındaki KHK’lar ile örgüt ile irtibatından dolayı kamu görevinden çıkarıldığı, MASAK raporunda haklarında işlem yapılan şüpheliler ile olan para hareketlerine ilişkin tespitlerin yer aldığı, Mehmet Fatih ÖZLÜ’nün beyanlarında; şüphelinin üniversite içerisindeki örgütün yapılanmasında aktif olarak yer alıp kendisinden himmet parasını Mehmet Yazıcı ile birlikte alan kişi olarak ifade ettiği, 2013 yılı aralık ayında aktif Bankasya hesabında mevduat bulunmaz iken, bankaya destek olunması talimatı doğrultusunda 2014 yılı Ocak ayında 26.000 TL yatırıldığı ve sürekli olarak artırım yapılan hesaptaki 2015 yılı Eylül ayındaki son bakiyenin 68.000 TL’ye ulaştığı, şüphelinin önceki yıllarda da örgütün kontrolünde bulundurduğu Turgut Özal Üniversitesinde 6 yıl SGK kaydının bulunduğu, çocuklarının örgüt ile iltisaklı anaokulu ve Özel Fatih Kolejinde eğitim kaydının yer aldığı, aktif Bankasya hesabının bulunduğu tespit edildi.
 
Mevlüt KURT
Şüphelinin kullanmakta olduğu 0 505 27* ** ** numaralı hattı üzerinde Bylock tespitinin yapıldığı, FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin olduğu, kamu görevinden çıkarıldığı, aktif Bankasya hesabının bulunduğu, bankaya destek olmak amacıyla 05/09/2015 tarihinde İş Bankasından çektiği 50.000 TL krediyi aynı gün adına olan Bankasya hesabına yatırdığı, şüphelinin 2013 yılı Aralık ayında hesabında para bulunmaz iken, 2014 yılı Şubat ayından itibaren hesabında artış gözlendiği, yapılan aramalarda çocuklarının eğitim gördüğü Fatih Kolejinden başarı belgeleri ile Bankasya dekontları ve Samanyolu grubuna ait CD’lerin bulunduğu belirtildi.
 
Muhammet Ali ASLAN
FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin olduğu, kamu görevinden çıkarıldığı, aktif Bankasya hesabının bulunduğu gibi 2015 yılı Aralık dönemine kadar bu hesaplarını kullandığı tesit edildi.
 
MUHAMMED SALİH ELMAS
Şüphelinin kullandığı 0506 26* ** ** numaralı hattı üzerinde Bylock tespitinin yapıldığı, FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin olduğu, kamu görevinden çıkarıldığı, MASAK raporunda bir kısım tespitlerin yer aldığı, Bankasya hesabının aktif olduğu ancak hareket tespit edilemediği belirtildi.
 
MUHSİN ÖZDEM
FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin olduğu, kamu görevinden çıkarıldığı, aktif Bankasya hesabının bulunduğu gibi, bankaya destek olmak amacıyla 2013 yılı Aralık ayında 20.000 TL civarında olan mevduatını 2015 yılı Eylül döneminde 88.000 TL’ye kadar çıkardığı belirlendi.
 
Muhsine Zeynep YAVUZ
FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin olduğu, kamu görevinden çıkarıldığı, aktif Bankasya hesabının bulunduğu gibi, bankaya destek olmak amacıyla 2013 yılı Aralık ayında 8.000 TL civarında olan mevduatını 2015 yılı Eylül döneminde 103.000 TL’ye kadar çıkardığı belirtildi.
 
Murat ERDEM
FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin olduğu, aktif Bankasya hesabının bulunduğu gibi, bankaya destek olmak amacıyla 2013 yılı Aralık ayında 286.000 TL civarında olan mevduatını 2016 yılı Temmuz döneminde 125.000 TL olarak hesapta tutmaya devam ettiği, iki çocuğunu da örgüt ile iltisaklı Özel Fatih Kolejine yolladığı gibi bankaya destek olmasından dolayı kedisine plaket verildiği tespit edildi.
 
Murat ÖZKAN
Şüphelinin kullandığı 0 505 22* ** ** numaralı hattı üzerinde Bylock tespitinin yapıldığı, FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin yer aldığı, kamu görevinden çıkarıldığı, MASAK raporunda tespitlerin yer alıp şüpheli işlemlerin-hesap hareketlerinin olduğu, aktif Bankasya hesabının bulunduğu, bankaya destek olmak amacıyla 05/09/2014 tarihinde İş Bankasından çektiği 50.000 TL’yi aynı tarihte adına bulunan Bankasya hesabına yatırdığı, zaten bu tarihlerde de bankasya hesabında mevcut mevduatın da bulunduğu, her iki çocuğunu da örgüt ile iltisaklı olan Özel Fatih Kolejine gönderdiği, örgüt ile iltisaklı Bolu Sanayici ve İş Adamları Derneği ile Küresel Doktorlar Derneğinde üyeliklerinin bulunduğu, şüphelinin Kimse Yok mu Derneğine ve Başsavcılık tarafından değişik numaraları üzerinden soruşturmaları devam eden şüphelilere para gönderdiği gibi çok sayıda Avrupa Birliği Projeleri kapsamında proje hazırlayarak, genelde örgüte yakın kişileri dahil edip yapıya müzahir şirketlerle çalıştığı, dosyaya yansıyan Estonya gezisine konu proje ve katılımcılarının çoğunun da bu doğrultuda soruşturmalara konu edilmiş kişiler olduğu belirlendi.
 
Murat ŞEREFLİCAN
Şüphelinin kullandığı 0 530 46* ** ** numaralı hattı üzerinde Bylock tespitinin yapıldığı, FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin bulunduğu, kamu görevinden çıkarıldığı, aktif Bankasya hesabının bulunduğu, 2013 yılı Aralık ayında hesabında mevduat yok iken, bankaya destek olmak amacıyla 26/09/2014 tarihinde Ziraat Bankasından çektiği 50.000 TL’yi adına olan Bankasya hesabına yatırdığı belirlendi.
 
Nadir GÖKSÜĞÜR
Şüphelinin kullandığı 0 505 40* ** ** numaralı hattı üzerinde Bylock tespitinin yapıldığı, FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin bulunduğu, kamu görevinden çıkarıldığı, MASAK raporunda şüpheli işlem ve hareketlerin tespit edildiği, aktif Bankasya hesabının bulunduğu, 2013 yılı Aralık ayında hesabında mevduat yok iken, bankaya destek olmak amacıyla eşi adına olan bankasya hesabından 100.000 TL’ye yakın mevduatın havale edildiği, hem bu işlemle bankaya destek olmak hem de 100.000 TL’ye kadar olan mevduatların TMSF’nin sigortası kapsamında olması nedeniyle paralarını güvence altına almayı amaçladıkları, kızını örgüt ile iltisaklı Özel Fatih Kolejine göndermeye devam ettiği belirlendi.
 
Osman YILDIRIM
FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin yer aldığı, kamu görevinden çıkarıldığı, aktif Bankasya hesabının bulunduğu, 2013 yılı Aralık ayında hesabında mevduat yok iken, bankaya destek olmak amacıyla 05/09/2014 tarihinde İş Bankasından çektiği 40.000 TL’yi adına olan Bankasya hesabına yatırdığı tespit edildi.
 
Özkan ÖZLÜ
Şüphelinin kullandığı 0 506 75* ** ** ve 0 541 44* ** ** numaralı hatları üzerinde Bylock tespitinin yapıldığı, FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin yer aldığı ve kamu görevinden çıkarıldığı, MASAK raporunda şüpheli işlem ve hareketlerin tespit edildiği, aktif Bankasya hesabının bulunduğu, 2013 yılı Aralık ayında hesabında mevduat yok iken, bankaya destek olmak amacıyla 14/02/2014 tarihinde İş Bankasından çektiği 20.000 TL’yi adına olan Bankasya hesabına yatırdığı belirlendi.
 
RECAİ ERKURAN
Şüphelinin kullandığı 0 538 08* ** ** numaralı hattı üzerinde Bylock tespitinin yapıldığı, FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin yer aldığı, aktif Bankasya hesabının bulunduğu, 2004 – 2007 ile 2009-2012 tarihleri arasındaki çalıştığı iş yerlerinin FETÖ/PDY kapsamında iltisaklı şirketlerden olduğunun tespit edildiği gibi, şüphelinin aynı üniversitede bulunan kardeşi Mansur Kürşad Erkuran hakkında da atılı suçtan işlem yapıldığı tespit edildi.
 
RECEP BAYRAM
FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin olduğu, kamu görevinden çıkarıldığı, MASAK raporunda bir kısım tespitlerin yer aldığı gibi aktif ve 2014 sonrası işlem yapılan Bankasya hesabının bulunduğu belirlendi.
 
SEMAHAT AHMETOĞLU DURAN
Şüphelinin örgüt ile irtibatları ve eşinin de bu kapsamda bağlantıları sonucu Üniversitede Pedagojik formasyon aldığı, Hacer Karagülle’nin düzenlediği dini sohbet adı altındaki etkinliklere, gezilere ve 2015 yılında Romanya' da ki Türkçe Olimpiyatlarına katıldığı, şüphelinin eşinin dosya kapsamında örgüt ile irtibatları nedeniyle tutuklu bulunduğu, aktif Bankasya hesabının bulunduğu gibi, 2013 yılı Aralık ayında hesapta mevduat yok iken, bankaya destek olmak amacıyla eşi tarafından çekilen kredinin şüphelinin adına olan hesabına yatırıldığı, oğlunun örgüt ile iltisaklı olan Özel Fatih Kolejinden mezun olduktan sonra aynı yapıdaki Düzce Fatih Fen Lisesine devam ettiği tespit edildi.
 
SERKAN ÇAKIR
Şüphelinin kullanmakta olduğu 0 530 93* ** ** numaralı hattı üzerinde Bylock tespitinin yapıldığı, FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin olduğu, kamu görevinden çıkarıldığı, MASAK raporunda bir takım tespitlerin yapıldığı, aktif Bankasya hesabının bulunduğu gibi, bankaya destek olmak amacıyla 05/09/2014 tarihinde İş Bankasından çektiği 50.000 TL’yi EURO cinsine çevirerek adına bulunan Bankasya hesabına yatırdığı, bankaya olan desteğinden dolayı plaket aldığı belirlendi.
 
Serkan ÖZTÜRK
FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin olduğu, kamu görevinden çıkarıldığı, aktif Bankasya hesabının bulunduğu ve yüklü miktarda para olduğu, örgüt üyelerinin yaptığı toplantılara katıldığı tespit edildi.
 
SEVİL BİLİR GÖKSÜĞÜR
FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin yer aldığı, kamu görevinden çıkarıldığı, aktif Bankasya hesabının bulunduğu ve 2013 yılı Aralık ayında 282.000 TL olan paranın 2015 yılı Eylül ayında 103.000 TL olarak mevcut olduğu, bu aradaki farkın da yukarıda açıklanan Nadir Göksüğür’ün hesabına aktarıldığı, örgüt üyelerinin yaptığı toplantılara katıldığı belirlendi.
 
SUZİ SELİM AYHAN
FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin bulunduğu, kamu görevinden çıkarıldığı, aktif Bankasya hesabının bulunduğu, bankaya destek olmak amacıyla 05/09/2014 tarihinde Akbanktan çekilen 50.000 TL kredinin aynı tarihte Bankasya hesabına aktarıldığı,19/02/2014 – 03/12/2014 tarihleri arasında 3 kez Kimse Yok Mu Derneğine yardım yaptığı, örgüt üyelerinin yaptığı toplantılara katıldığının tespit edildi.
 
ŞABAN BAYRAM
Aktif Bankasya hesabının bulunduğu, 2013 yılı Aralık ayında hesabında para yok iken 12.02.2014 tarihinde Vakıfbank’tan 10.000 TL kredi kullanarak ertesi gün bu parayı Bankasyadaki katılım hesabına aktararak bankaya destek olmayı amaçladığı, 2014 yılı Ağustos ayında 26.000 TL’ye kadar hesabındaki miktarı yükselttiği, şüphelinin örgüt ile iltisaklı Küresel Doktorlar Derneğinde üyeliğinin bulunduğu gibi ağabeyi Recep Bayram hakkında da soruşturma dosyası kapsamında şüpheli işlem yapıldığı belirlendi.
 
ŞÜKRÜ KILIÇ
Şüphelinin kullanmakta olduğu 0 506 36* ** ** numaralı hattı üzerinde Bylock tespitinin yapıldığı, FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin yer aldığı, kamu görevinden çıkarıldığı, MASAK raporunda bir takım tespitlerin yapıldığı, aktif Bankasya hesabının bulunduğu, bankaya destek olmak amacıyla 27.01.2014 tarihinde Akbank’tan 20.000 TL kredi kullanarak ertesi gün Bankasya’da yeni katılım hesabı açarak Bankasya’ya bu meblağı yatırdığı, yine 2014 yılı Aralık ayında hesabının 128.000’ TL ye 2015 yılı mart ayında ise 144.000 TL’ye ulaştığı, Bankasya hesabında 16.06.2015 tarihinde 100 USD dolarındaki bir meblağı tespit edilemeyen bir kişiye ‘Nafile Kurban, Şeyda-Burhan Kılıç, Şaban Küçük Zoroğlu’ açıklaması ile yolladığı, şüphelinin örgüt ile olan bağlantıları sırasında yaptığı Süleyman Demirel Üniversitesindeki doktorasının da usulsüzlükler nedeniyle iptal edildiği, şüphelinin 2004 -2016 tarihleri arasında örgütün kontrolündeki Turgut Özal Üniversitesinde SGK kaydının bulunduğu tespit edildi.
 
TARIK OCAK
Örgütün yaptığı dini sohbet adı altındaki toplantılara katıldığı belirtilen kişiler içerisinde bu şüphelinin de adının belirttiği, örgüt ile iltisaklı olarak Küresel Doktorlar Derneğinde üye kaydının olduğu belirlendi.
 
TEKİN TAŞ
FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin olduğu, kamu görevinden çıkarıldığı, MASAK raporunda bir takım tespitlerin yapıldığı, aktif Bankasya hesabının bulunduğu gibi, bankaya destek olmak amacıyla 05/09/2014 tarihinde İş Bankasından çektiği 50.000 TL’yi adına bulunan Bankasya hesabına yatırdığı, yine 12/02/2015 tarihinde “Tekin Kurban” açıklaması ile 400 TL EFT gönderdiği, kızını örgüt ile iltisaklı Özel Fatih Kolejine gönderdiği, örgüt üyelerinin yaptığı toplantılara katıldığı tespit edildi.
 
TURAN EKER
Şüphelinin kullanmakta olduğu 0 505 72* ** ** numaralı hattı üzerinde Bylock tespitinin yapıldığı, FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin yer aldığı, aktif Bankasya hesabının bulunduğu gibi, bankaya destek olmak amacıyla 2013 yılı Aralık ayında 228 TL olan hesabının aynı yılın Eylül ayında 32.000 TL’ye kadar çıkardığı, bankaya desteğinden dolayı plaket aldığı, kızının örgüt ile iltisaklı Özel Fatih Kolejine gönderdiği, örgüt ile iltisaklı Bolu Eğitim Sevenler Derneğinde üyeliğinin bulunduğu belirlendi.
 
TÜLAY ÖZLÜ
Önceki yıllarda örgütün gerçek yüzünü görmezden önce örgütün içinde bulunduğunu, eşinin Mehmet Yazıcı ile iletişime geçmesi sonrası Bolu’ya geldiklerini, burada Kenan Gümüştekin’in eşi Gülay Gümüştekin’in düzenlediği sohbetlere katıldığını, toplantılarda para talep edilmesi üzerine bir kez yardım olsun diye para verdiğini, şüphelinin anlatımlarının içeriği ve örgütün deşifresine yönelik olarak belirttiği isimler karşısında TCK’nın 221. maddesinde düzenlenen etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanma koşullarının oluştuğu, şüphelinin çocuklarını örgüt ile iltisaklı Özel Fatih Kolejine yollaması, aktif bankasya hesabının olması hususları değerlendirilerek örgüt ile organik bağını tamamen koparmadığı tespit edildi.
 
UĞUR KORKMAZ
Aktif Bankasya hesabının bulunduğu, bankaya destek olmak amacıyla 05/02/2015 tarihinde Ziraat Bankasından çektiği 45.000 TL’yi eşinin adına bulunan Bankasya hesabına yatırdığı, yine kendi Bankasya hesabında 2013 yılı Aralık ayında mevduat yok iken, 2014 yılı Eylül ayında 54.000 TL’ye çıkarttığı, kızını örgüt ile iltisaklı olan Özel Fatih Kolejine gönderdiği belirlendi.
 
ÜMİT YAŞAR TEKELİOĞLU
Örgüt adına düzenlenen toplantılara katıldığının ifade edildiği, MASAK raporunda belli tespitlerin yer alıp şüphelinin dosya kapsamındaki birçok şüpheli gibi 05/09/2014 tarihide Halk Bankasından 50.000 TL kredi çektiğinin belirlendiği, aktif Bankasya hesabının bulunduğu tespit edildi.
 
ÜMMÜGÜLSÜM BENEK
MASAK raporunda bir kısım tespitlerin yer aldığı, 2013 yılı aralık ayında aktif Bankasya hesabında mevduat bulunmaz iken bankaya destek olunması talimatı doğrultusunda 2015 yılı Mart ayında 25.00 TL yatırdığı, şüphelinin 2011– 2016 arasında çalıştığı şirketlerin tümünün FETÖ ile iltisaklı olduğu gerekçesiyle işlem yapılan şirketler olduğu gibi eşi Bedri Selim BENEK’in de aynı dosya kapsamında işlem yapılan kişilerden olduğu tespit edildi.
 
Yusuf Ziya AKPINAR
Şüphelinin kullanmakta olduğu 0 505 68* ** ** numaralı hattı üzerinde Bylock tespitinin yapıldığı, FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin olduğu, kamu görevinden çıkarıldığı, aktif Bankasya hesabının bulunduğu belirlendi.
 
ZAFER SAYAN
FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin yer aldığı, kamu görevinden çıkarıldığı, Mahmut İnceel’in ısrarları üzerine Zaman Gazetesi abonesi olup, bu kişinin çağrısı ile toplantılara katıldığı ve Aktifsen Üyeliğine geçtiği, aktif Bankasya hesabının bulunduğu tespit edildi.
 
ZEKİYE USLU TOPAÇ
Şüphelinin kullanmakta olduğu 0 553 61* ** ** numaralı hattı üzerinde Bylock tespitinin yapıldığı, FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin yer aldığı, eşinin aynı suçlama kapsamında Başsavcılığımızın bir başka dosyasında tutuklu olarak soruşturmasının devam ettiği, kızını örgüt ile iltisaklı olan Özel Fatih İlkokuluna göndermeye devam ettiği, örgüt ile iltisaklı olan ve kapatılma kararı bulunan Bolu Bahar Derneğinin üyesi olduğu belirlendi.
 
Ahmet KARATAŞ
Şüphelinin kullandığı 0 505 63* ** ** numaralı hattı üzerinde Bylock tespitinin yapıldığı, FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin bulunduğu ve kamu görevinden çıkarıldığı, şüphelinin Mehmet Yazıcı’ nın düzenlediği dini sohbet adı altındaki toplantılara katıldığının belirlendiği, oğlunun örgüt ile iltisaklı Özel Fatih Kolejinde eğitim kaydının bulunduğu, örgüt ile iltisaklı Küresel Doktorlar Derneğinde üyeliğinin olduğu, diğer taraftan yapılan aramalarda Fethullah Gülen’e ait belgesel ve şiir CD’lerinin ele geçirildiği tespit edildi.
 
Musab Medeni ZORLU
Şüphelinin kullanmakta olduğu 0 534 50* ** ** numaralı hattı üzerinde Bylock tespitinin yapıldığı, aktif Bankasya hesabının bulunduğu, önceki tarihlerde örgüt ile iltisaklı olan Özel Samanyolu Erkek Fen Lisesinde eğitim kaydının tespit edildiği bilgisine yer verildi.
 
MESUT BEDRİ ERYILMAZ
Şüphelinin kullanmakta olduğu 0 505 36* ** ** numaralı hattı üzerinde Bylock tespitinin yapıldığı, FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin yer aldığı, kamu görevinden çıkarıldığı, aktif Bankasya hesabının bulunduğu gibi MASAK raporunda açıklanamayan şüpheli işlemler tespit edildi.
 
MEHMET TOSUN
FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin bulunduğu, kamu görevinden çıkarıldığı, aktif Bankasya hesabının bulunduğu gibi, 2013-2016 tarihleri arasında hesapta çok yüksek meblağların bulundurulduğu, örgüt üyelerinin yaptığı toplantılara katıldığı tespitlerine yer verildi.
 
FAHRETTİN TALAY
Şüphelinin kullandığı 0 506 33* ** ** numaralı hattı üzerinde Bylock tespitinin yapıldığı, FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin bulunduğu, kamu görevinden çıkarıldığı, MASAK raporunda şüpheli işlem ve hareketlerin tespit edildiği, aktif Bankasya hesabının bulunduğu, bankaya destek olmak amacıyla 05.09.2014 tarihinde İş Bankasından 50.000 TL kredi çekerek Bankasyaya yatırdığı, zira şüphelinin Bankasya hesabında 2014 yılı Ağustos ayına kadar hiç parası yok iken bir anda bu tarihte artış yapmaya başladığı, kızını örgüt ile iltisaklı Özel Fatih Kolejinde eğitim kaydının bulunduğu belirlendi.
 
Mehmet Emin ÖZYALVAÇLI
Şüphelinin kullandığı 0 505 39* ** ** numaralı hattı üzerinde Bylock tespitinin yapıldığı, FETÖ/PDY örgütü ile olan irtibatlarına ilişkin olarak A.İ.B.Ü. Rektörlüğünün araştırma raporunda aleyhe tespitlerin bulunduğu, kamu görevinden çıkarıldığı, MASAK raporunda şüpheli işlem ve hareketlerin tespit edildiği, aktif Bankasya hesabının bulunduğu tespit edildi.
 
KİM, HANGİ MADDEDEN YARGILANACAK?
Şüpheliler Mehmet Fatih Özlü, Tülay Özlü Ve İlyas Taşkıran’ın 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 314/2, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 5/1, TCK'nın 221/4,53/1-2, 58/9 ve 63. maddeleri kapsamında, şüpheliler Hayri Coşkun Ve Mehmet Bahar’ın 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun314/3 ve 220/7 maddesi yollamasıyla 314/2, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun5/1, TCK'nın53/1-2, 58/9 ve 63. Maddeleri kapsamında, şüpheliler Mehmet Yazıcı ve Kenan Gümüştekin hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun314/1, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 5/1, TCK'nın53/1-2, 58/9 ve 63. Maddeleri kapsamında ve diğer şüpheliler hakkında ise 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun314/2, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 5/1, TCK'nın53/1-2, 58/9 ve 63. Maddeleri kapsamında cezalandırılmaları istendi.
 
İDDİANAMEDE YER ALAN TUTUKLU İSİMLER KİMLER?
Abdulkadir Küçükbayrak, Adem Deniz Kurt, Arif Duran, Aytekin Alçelik, Bedri Selim Benek, Bünyamin Koç, Ebubekir Çakmak, Elçin Hakan Terzi, Fatih Demircioğlu, Fırat Zafer Mengeloğlu, Hakan Çakır, Hakan Şakar, Halil Şahman, Hüseyin Taş, İlyas Taşkıran, İsmail Boyraz, İsmail İşçi, Mahmut Alpay, Mahmut İnceel, Mevlüt Kurt, Muhammet Salih Elmas, Murat Özkan, Murat Şereflican, Nadir Göksügür, Özkan Özlü, Recai Erkuran, Serkan Çakır, Suzi Selim Ayhan, Şükrü Kılıç, Turan Eker, Yusuf Ziya Akpınar
ADLİ KONTROL ŞARTIYLA TUTUKSUZ YARGILANANLAR KİMLER?
Alim Erdem, Ayşe Nurdan Korkmaz, Bayram Çörekçi, Betül Yılmaz Evmek, Bilge Sarıtaş Vural, Ertuğrul Karğı, Fatma Erdem, Gülzade Özyalvaçlı, Hakan Sarman, Hakan Şahin, İsmail Akkaş, Kemalettin Erdem, Mahmut Kürşad Erkuran, Mehmet Bahar, Mehmet Ata Cebe, Mehmet Fatih Özlü, Mesut Erdurmuş, Muhammet Ali Aslan, Muhsin Özdem, Muhsine Zeynep Yavuz, Murat Erdem, Osman Yıldırım, Recep Bayram, Semahat Ahmetoğlu Duran, Serkan Öztürk, Sevil Bilir Göksügür, Şaban Bayram, Tarık Ocak, Tekin Taş, Tülay Özlü, Uğur Korkmaz, Ümit Yaşar Tekelioğlu, Ümmügülsüm Benek, Zafer Sayan, Zekiye Uslu.
KİMLER FİRARİ?
 Ahmet Karataş, Fahrettin Talay, Gülay Gümüştekin, Kenan Gümüştekin, Mehmet Tosun, Mehmet Yazıcı, Mehmet Emin Özyalvaçlı, Mesut Bedri Eryılmaz, Musab Medeni Zorlu, Selma Yazıcı,
TUTUKSUZ YARGILANAN KİM?
 
Hayri  Coşkun

http://www.boluekspres.com