Karısını bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan bedensel engelli koca, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Adana'da kendisine silahla ateş ederek yaralayan karısını bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan bedensel engelli koca, cinayeti tahrik altında işlediği gerekçesiyle 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Barlarda konsomatrislik yapan Sevtap P. (25), 6 yıl önce Kadir P. (32) ile evlendikten sonra iddiaya göre şiddet görmeye başladı. Bir süre ayrı yaşayan çift, geçen yıl Yurt Mahallesi'nde ev kiralayıp tekrar bir araya geldi. Çift, kısa bir süre sonra tekrar kavga etti. Sevtap P. ve sağ ayağı protez olan Kadir P., 24 Kasım 2013 gecesi konuşmak için bir araya geldi.

Sabah saat 04.30'da buluşan çift, burada yine tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Sevtap P. çantasında taşıdığı ruhsatsız tabancasını çıkartıp eşinin belden aşağısına doğru rastgele ateş etmeye başladı.

Tabancadaki 6 kurşunu da sıkan Sevtap P., şarjör boşalınca kaçmaya çalıştı. Kollarından, bacağından ve kasık bölgesinden yaralanan Kadir P. ise, yakalayıp yere yatırdığı eşini ekmek bıçağıyla yaraladı. Sevtap P. boğazından, sırtından ve elinden aldığı bıçak darbeleri sonucu olay yerinde öldü. Yaralı Kadir P. ise hastanedeki tedavisinin ardından tutuklandı.

Tutuklu sanık Kadir P. ile kendisine yardım ettiği öne sürülen tutuksuz taksici Levent G. hakkında 'asli iştirak halinde tahrik altında kasten öldürme' suçundan 24'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Kadir P. savunmasında, “Sürekli bana tehdit ve hakaret içerikli mesajlar atıyordu. Ayrıca boşanma davası açtığını da söyledi. Olay günü de kendisi arayıp, 'Görüşelim' dedi. Ben önce kabul etmedim. '6 yıldır evliyiz' deyince görüşmeyi kabul ettim. Beni tehdit ettiği için giderken yanıma bıçak aldım. Olay yerine vardığımda kapıda duruyordu. 3-4 metre yaklaştım, bana ateş etti. Üzerime bir şarjör mermi sıktı. Kaçarken de düştü. Üzerimde taşıdığım bıçakla çeşitli yerlerinden vurdum. Ölürken de 'seni seviyorum' diyerek öldü” dedi.

Levent G. ise "Sevtap tabanca ile ateş etti. Kadir de bıçakla vurdu. Ben yapma dedim" diyerek suçlamayı kabul etmedi. Tutuklu sanık Kadir P. ile taksici Levent G. karar duruşmasına çıktı. Mahkeme heyeti, Kadir P.'ye 'tahrik' ve 'duruşmadaki iyi hali' nedeniyle indirim uygulayıp 15 yıl hapis cezası verdi. Levent G. ise beraat etti. 

http://www.adanahaber.com/haberdetay.asp?haberid=32363