Yazar ve yöneticilerimizin yayın politikamızın suçlama konusu edilerek yargılandığı davanın altıncı duruşması Silivri Cezaevi’nin karşısında bulunan duruşma salonunda görüldü. Tanıkların dinlendiği duruşmanın sonunda savcı tutukluların mevcut halinin devamı yönünde görüşünü açıkladı. Heyet Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ve muhabir Ahmet Şık'ın tahliyesine; İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay'ın tutukluluğunun devamına karar verdi. Bir dahaki duruşma 16 Mart Cuma günü görülecek.

"Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına ve anayasal düzene karşı suç işlemek" iddiasıyla üçü tutuklu yargılanan gazetemizin yönetici, yazar, muhabir ve avukatları hakkındaki davanın altıncı duruşması bugün görülüyor. Cumhuriyet Vakfı İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ve muhabirimiz Ahmet Şık'ın tutuklu yargılandığı davanın saat 10:00'da başlayacağı açıklanmıştı. Ancak duruşma belirtilen saatte başlamadı. Duruşmayı izlemek için Silivri'ye gidenler uzun araç kuyruklarıyla karşılaştı. Duruşmayı izlemeye gelenlere yapılan GBT sorgusu nedeniyle bu kuyruğun oluştuğu açıklandı. Onlarca kişi, kampüse yürüyerek ulaşmaya çalıştı.

MURAT SABUNCU VE AHMET ŞIK ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU

Tanıkların dinlendiği duruşmanın sonunda savcı tutukluların mevcut halinin devamı yönünde görüşünü açıkladı. Heyet Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ve muhabir Ahmet Şık'ın tahliyesine; İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay'ın tutukluluğunun devamına karar verdi. Bir dahaki duruşma 16 Mart Cuma günü görülecek.

http://www.cumhuriyet.com.tr/