Açlık grevindeki tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 16 avukatından 14’ü tutuklandı.
Akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça, OHAL KHK’sıyla ihraç edildikleri işlerine dönmek için yaptıkları açlık grevinin 196’ncı gününde.
İki eğitimcinin Halkın Hukuk Bürosu üyesi avukatları, ‘tutukluluğa devam’ kararı verilen duruşmadan iki gün önce gece baskınıyla gözaltına alınmıştı.
‘Yurt dışındaki komiteye şifreli notlarla aktardılar’
Cumhuriyet’ten Canan Coşkun’un haberine göre, avukatlar Behiç Aşçı, Barkın Timtik, Ebru Timtik, Aytaç Ünsal, Naciye Demir, Ezgi Çakır, Süleyman Gökten, Didem Baydar Ünsal, Ayşegül Çağatay, Şükriye Erdem, Engin Gökoğlu, Özgür Yılmaz, Ahmet Mandacı, Yağmur Ereren, Zehra Özdemir, Aycan Çiçek tutuklanma talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.
Mahkemeye sevk edilenlerden ikisi serbest bırakılırken, 14 avukatın tutuklanmasına karar verildi.
Berk Ercan isimli bir tutuklunun tanık ifadesini dosyaya koyan savcılık, Ercan’ın ifadesindeki ‘Berkin Elvan, Dilek Doğan, Hasan Ferit Gedik, Sabancı suikastı ve iki eğitimcinin davalarını takip ettikleri’ beyanını suçlama konusu yaptı.
Savcılık, Ercan’ın ifadesindeki örgüt soruşturmalarında ‘savcılık ve mahkeme aşamalarında müdafi olarak bulunmaya çalıştıkları’ beyanını suçlama olarak yöneltti.
Avukatların ‘Sur, Cizre, Silvan, Reyhanlı, Soma, Ermenek gibi bölgelerde yaşanan doğal afet, iş kazaları, terör olayları gibi ülke gündemine giren olaylarla ilgili heyet oluşturmasını’ suç sayan savcılık, ifadeye dayanarak, heyetlerin İstanbul’a döndüklerinde Halk Cephesi adına basın toplantısı ve açıklama yaptıklarını ve bölgedeki izlenimlerini örgütün yurt dışı komitesine şifreli notlarla aktardıklarını iddia etti.
  
21.9.2017 09:48:02
Kaynak: Diken
http://www.diken.com.tr/aclik-grevindeki-gulmen-ve-ozakcanin-14-avukati-tutuklandi/