SAVCI  VURULDU
adaletbiz

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alındığı Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda peşpeşe silah sesleri duyuldu.
 
CANLI YAYIN
http://www.dha.com.tr/dhavideogaleri.asp?vid=896722

DHA
Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alındığı Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda peşpeşe silah sesleri duyuldu.
Polis ekiplerinin adliye içinde ve çevresindeki önlemleri devam ederken, saat 20.30 sıralarında adliye içinden peşpeşe silah sesleri duyuldu. Görgü tanıkları, 50 ila 100 arasında silah sesi duyduklarını belirtti. 
Silah seslerinin ardından Adliyeye ambulanslar sevk edild


http://www.dha.com.tr/dhavideogaleri.asp?vid=896722

DHA

Berkin Elvan soruşturmasına bakan İstanbul Cumhuriyet SavcısıMehmet Selim Kiraz'ın rehin alındığı Çağlayan Adliyesi'nden silah sesleri geliyor. Adliye binasından yoğun çatışma sesleri gelirken, sosyal medyada örgüt adına tweetler atan "Halkın Sesi TV" adlı hesapta üç eylemcinin öldürüldüğü, Savcı Kiraz'ın yaralandığı iddia edildi. Çağlayan Adliyesi'nde bulunan gazeteci Ahmet Şık da Twitter hesabından üç eylemcinin öldürüldüğünü, savcının yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını yazdı.

DHKP/C’ye yakınlığı ile bilinen bir Twitter hesabından Savcı Kiraz’ın başına silah dayalı halde foto yayımlanmıştı. 10.36'da başlayan eylemde DHKP-C'liler taleplerinin yerine getirilmesi için 15.36'ya kadar süre verdi. Arabulucu talebinin yerine getirilmesinin ardından eylemciler, verdikleri süreyi uzattı.

Taleplerini müzakereci polislere ileten DHKP-C'lilerle görüşmelerin sona erdiği, müzakereci polislerin adliye binasının dışına çıkarıldığı, özel harekat polislerinin müdahale hazırlığında olduğu öğrenildi.

Canlı Blog

20:54 Zaman gazetesi adliye muhabiri Mürsel Genç, savcının operasyon sırasında bayıldığını yazdı. Savcının sağlık durumunun iyi olduğu belirtiliyor.

20:52 Üç eylemcinin polis tarafından vurulduğu, durumlarının ağır olduğu bildiriliyor.

20:49 DHKP-C adına tweet atan "Halkın Sesi TV" hesabından atılan tweette Savcı Kiraz'ın yaralandığı iddia edildi.

20:46 Silah sesleri sona erdi.

20:45 Çağlayan Adliyesi'nden yoğun çatışma sesleri geliyor.

20:35 Emniyet Müdürü Selami Altınok'un "şu anda sıkıntı yok" açıklamasının ardından saat 20:35 sıralarında Çağlayan Adliyesi'nin içinden silah sesleri duyuluyor.

Özel harekattan operasyon hazırlığı

Savcı Mehmet Selim Kiraz rehin alınmasının ardından özel harekat timi Çağlayan Adliye’sine girdi.

İlk özel harekat timinin ardından bir grup özel harekat polisinin daha gelerek adliyeye girdiği görüldü.


HalkinSesiTV isimli facebook sayfasından yapılan açıklamada şunlar istendi....

DHKC Savaşlılarının Gerçekleştirilmesini İstedikleri Talepleri
DHKC Savaşçıları bugün saat 12.36’da, İstanbul’daki Çağlayan Adliyesinin 6. Katında bulunan, Berkin Elvan soruşturmasına bakan savcı Mehmet Selim Kiraz’ı odasında rehin aldılar.
Savaşçılar saat 15.36’ya kadar talepleri yerine getirilmezse savcıyı ölümle cezalandıracaklarını açıkladılar.

 

İşte eylemcilerin talepleri

1-Berkin Elvan’ı katleden polislerin canlı yayına çıkarak itirafta bulunmaları…

2-Polislerin Halk Mahkemelerinde yargılanmaları…

3-Bugün kadar, Berkin Elvan için yapılan eylemlere katıldıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan, işten atılan, tutuklanan herkesin suçlamalarının kaldırılması…

4-Bu üç saatin ardından güvenli bir şekilde ayrılmalarının sağlanması…

5-Oluşturulacak bir heyetle iletişim Kurmak… Oluşturulacak heyette bulunmasını istedikleri kişiler: Ümit Kocasakal, Sezgin Tanrıkulu, ÇHD’den bir avukat, Halk Meclislerinden bir kişi, Haziran Şehitleri Aileleri ve TAYAD'lı Aileler...

Ayrıca eylemleriyle 30 Mart Devrimci Halk Kurtuluş Partisi Cephesinin kuruluş yıldönümünü selamladıklarını, bundan 44 yıl önce Kızıldere'de Mahirlerin yaptığı gibi, ölümü göze alarak eylemlerini sonuna kadar sürdüreceklerini söylediler...
Gelişmeler elimize ulaştıkça aktarmaya devam edeceğiz…

Eylemciler istedi, Kocasakal geldi

Berkin Elvan davasına bakan savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan eylemcilerin arabuluculuk yapmasını istediği İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın daveti üzerine, Adalet Sarayı'na geldi. Kocasakal, sorular üzerine "Ne kadar hassas görüyorsunuz. Hangi açıklamayı yapayım.  Çağrıldık geldik"diye konuştu.

DHA’da yer alan haber göre, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı İstanbul Çağlayan Adliyesi'ndeki odasında rehin alan, biri avukat olduğu iddia edilen iki kişi ile savcıyı serbest bırakmaları yönünde görüşme yapıldığı ileri sürüldü.İstanbul Cumhriyet Başsavcıvekili Vedat Yiğit, yaptığı açıklamada, "Onların bulunduğu katta özel harekat polisleri bulunuyor. Onlarla (rehin alan kişiler) görüşmeler var. Onların istediği bir kişi üzerinden görüşmeler yapılıyor" dedi.

'Talepler kabul edilmezse savcıyı cezalandırırız'

Berkin Elvan soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı Çağlayan Adliyesi’ndeki odasında rehin olan eylemciler, Med Nuçe kanalına yaptığı açıklamada, “Son dakikalara geldik artık, biz söyleyeceğimizi söyledik, artık ne yapacakları onlara kalmış. İlk olarak isimlerin açıklanmasını istiyoruz, daha sonra suçluların Taksim gibi bir yerde halk mahkemesinde yargılanması gerek. Taleplerimiz kabul edilmezse savcıyı cezalandıracağız, teslim olmayacağız, gerekirse şehit düşeriz” dedi.

'DHKP-C'lilere bir şey
olursa bombaları patlatırız'

Berkin Elvan soruşturmasına bakan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz rehin alındı

Adımlar Dergisi'ne yapılan saldırıyı üstlenen Halk Savunma Birliği, Berkin Elvan davasına bakan savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan DHKP-C'lilere zarar gelmesi halinde İstanbul'daki iki ayrı polis noktasına yerleştirdikleri patlayıcıları patlatacaklarını duyurdu. 

Örgüt, sabah saatlerinde "Çağlayan adliyesinde taleplerin yerine getirilmesi şartıyla devrimcilerin rehin eylemine karşı, eylemi yürüten örgüte, militan ve gerekli teçhizatların sağlanması konusunda desteğimizin ihtiyaç duyulması ve devrimci örgüt tarafından istenilmesi halinde, derhal sağlanacağını kamuoyuna ve devrimci örgütümüzün bilgisine sunarız" açıklamasıyla eyleme destek verdiklerini duyurmuştu.
t24