Mardin’de yaşayan Diyadin Karasin, kapısına gelen kargo görevlisinin kendisine teslim ettiği paket için imza verdi. Karasin verdiği imza ile 7 milyon lira dolandırıldı.

Mardin’de yaşanan bir dolandırıcılık olayı, kapıya kargocu kıyafetiyle her paket getiren kişiye imza verilmemesi gerçeğini ortaya koydu. Mehmet diyadin Karasin adlı vatandaş, dükkânına kargocu araç ve kıyafetiyle gelen kişilere teslim ettikleri paket karşılığında imza verdi. Ancak daha sonra bu imza ile adına 7 milyon liralık sahte senet düzenlenerek borçlandırıldı.

Edinilen bilgilere göre, Mardin’in Derik ilçesinde yaşayan Mehmet Diyadin Karasin adlı vatandaş, kargocu zannettiği dolandırıcılık şebekesine verdiği bir imza ile 7 milyon lira dolandırılınca çareyi TBMM’de aradı. TBMM’ye şikâyet dilekçesi yazan Karasin, dükkânına kargocu olarak tanınan iki şahsın paket getirip imza attırdıkları daha sonra bu imza ile kendisi adına 7 milyon TL’lik sahte senet düzenlendiğini öne sürdü. Karasin, kendisini dolandıranların MOBESE kayıtlarına bakıldığında rahatlıkla tespit edileceğini kaydetti.

MOBESE’ler silinmiş

TBMM, durumu Mardin Valiliği ve emniyetine ileterek, konunun araştırılarak alınan mesafenin bildirilmesini istedi. Mardin Valiliği ve emniyetinden TBMM’ye gelen yazıda Karasin’in ümitlerini yıkan gerçek ortaya çıktı. Yazıda, “Araştırmalar neticesinde MOBESE kayıtlarının 20-25 gün saklanıp akabinde sistem tarafından silinip yeni kaydın yapıldığı, olayın üzerinden 3 aydan fazla bir zaman geçtiğinde MOBESE kayıtlarına ulaşılamayacağı bildirilmiştir” ifadeleri yer aldı. Yazıda, siber suçlarla ilgili bilişim şubesinin incelemeleri sonucu, MOBESE görüntülerinin bulunduğu hard diskin sürekli kayıt yaptığı için kurtarılamayacağı bilgisine yer verildi.
Soruşturma dosyası, Kızıltepe ve Derik Cumhuriyet savcılıkları arasında, ‘yetkisizlik’ gerekçesiyle pinpon topuna döndü. Olayın üzerinden aylar geçmesine rağmen dosya hâlâ Midyat Ağır Ceza Mahkemesi’nde bekliyor.


http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/7-milyon-tl-lik-kargo-imzasi-h72001.html