bir çocuktan zorla 2 lirasını aldıkları iddiasıyla 3 çocuk hakkında "Nitelikli yağma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi'nde A.A'nın (12) zorla 2 lirasını aldıkları iddiasıyla M.E. (14), S.Ç. (13) ve O.Ç. (16) hakkında Cumhuriyet Savcısı Yalçın Kartopu'nun hazırladığı iddianame, Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

4 TL'NİN, 2 TL'SİNİ VERDİ

İddianamede, mahalledeki parkın yanından geçerek Yıldızkent semtindeki dersaneye gitmekte olan A.A'nın önünü kesen 3 çocuğun para istedikleri, A.A'nın da cebindeki 4 lirayı çıkararak 2 lirasını şüphelilere verdiği belirtildi.

PARA GERİ VERİLDİ

Mağdur A.A'nın diğer 2 lirayı da korktuğu için şüphelilere verdiği ifade edilen iddianamede, şüphelilerin arasında yaşanan tartışma sonucu bu parayı mağdur çocuğa geri verdikleri kaydedildi.

Şüphelilerin, şikayet üzerine aralarında topladıkları 2 lirayı A.A'ya iade etmek için polise verdikleri anımsatılan iddianamede, iştirak halinde birden fazla kişiyle birlikte "yağma" suçunun işlendiği vurgulandı.

NİTELİKLİ YAĞMADAN 15 YIL İSTENDİ

Şüpheliler M.E, S.Ç. ve O.Ç. hakkında "Nitelikli yağma" suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenen iddianamede, şüphelilerin çocuk olmalarının göz önünde bulundurulması ve etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanması talep edildi.

NE OLMUŞTU

Palandöken ilçesi Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi'nde yaşayan M.E. (14), S.Ç. (13) ve O.Ç. (16), dersaneye giden A.A. (12) isimli çocuğun önünü kestikten sonra cebindeki 2 lirayı zorla aldıkları iddia ediliyor.

haberler.com