Bursa'daki evinin elektrik borcunu ödemeyince hakkında icra işlemi başlatılan 52 yaşındaki Dursun Taşer, olayı yakınlarını ziyaret için gittiği Erzurum'da öğrenince öfkelendi. Taşer, icra işlemi başlatan 41 yaşındaki avukat Gülsevim Baysal ile telefonda tartıştı, daha sonra 1235 kilometre yol kat edip bürosunda tabancayla bacağından vurup yaraladı. Polise teslim olan Taşer gözaltına alınırken Baysal hastaneye kaldırıldı.

Merkez Osmangazi İlçesi Küçük Balıklı Mahallesi'nde oturan Dursun Taşer, dün saat 17.30 sıralarında UEDAŞ'ın avukatlarından Gülsevim Baysal'ı, Uluyol'daki bürosunda tabancayla sağ bacağından yaraladı. Daha sonra polis ekiplerine teslim olan Taşer gözaltına alındı. Verdiği ifadede akrabalarını ziyaret etmek için gittiği Erzurum'da, evine gelen 1500 TL'lik elektrik faturasının 2 bin 500 olarak icraya verildiğini öğrenince Gülsevim Baysal'ı aradığını söyleyen Dursun Taşer, "Kendisi ile yaptığım konuşmada yardımcı olmasını istedim. Bana '9 tane evin var. Birini sat öde' dedi. Zoruma gitti. Bende Erzurum'dan saatler süren otobüs yolculuğundan sonra Bursa'ya geldim ve kendisini vurdum" diye konuştu.

Taşer, Çarşı Polis Merkezi'ne götürülürken gazetecilere, "1500 TL'lik elektrik borcuma 2 bin 500 TL istiyorlar. Bir de bana 'Daireni sat öde' dedi. Bunlar böyle yaparlarsa çok daha avukat vurulur" dedi.

Bursa Baro Başkanı Zekeriya Birkan'ın sedye ile taşınmasına yardımcı olduğu Gülsevim Baysal ambulansla özel bir hastaneye kaldırıldı. Baysal'ın ameliyat edileceği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.