UŞAK - AYTUĞ CAN SENCAR

Uşak'ın Ulubey ilçesinde bulunan Adıgüzel Barajı'ndaki su havzası, doğal güzellikleri ve kuş çeşitliliğiyle dikkat çekiyor.

Büyük Menderes Nehri üzerinde Denizli sınırları içinde bulunan Adıgüzel Barajı'nın Uşak'ın Ulubey ilçesine yayılan havzası, 45'e yakın kuş çeşidine yaşam alanı oluşturuyor.

Gri balıkçıl ve karabatak kuşları barajda dört mevsim yaşam mücadelesini sürdürüyor.

Kurudere köyü yakınındaki sarp arazide bulunan kuş üreme noktasındaki yüzlerce yuvada baharla birlikte hareketlilik yaşanıyor. Yumurtalarından çıkan yavrular, dişi ve erkek kuşların desteğiyle doğaya uyum sağlamaya çalışıyor.

Adıgüzel Barajı havzasında kuş sayımı yapan Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürü Hüseyin Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada bölgenin kuş çeşitliliği açısından zenginliğine dikkati çekerek, özellikle üreme döneminde hareketliliğin daha da arttığını söyledi.

Bölgenin, göçmen kuşların da uğrak noktaları arasında yer aldığı, karayoluyla ulaşımın zor olması, zengin beslenme imkanları ve habitatın uygunluğu dolayısıyla kuşları cezbettiğini vurgulayan Tekin, oluşturdukları denetim ekibiyle kuşları her türlü olumsuzluktan uzak tutmaya çalıştıklarını ifade etti.

Kaynak: AA