Barolar üzerinde durulmalı, Türkiye’de kurulu olan TBB (Türkiye Barolar Birliği) ve Türkiye’nin en büyük barosu olan İstanbul Barosu üzerinde ayrıca durulacak.

Ancak bu duruş salt ülkemize özgü bir bakışla değil, evrensel bir bakışla olmalı. Farklı ülkelerdeki baroları incelemeliyiz. Barolar evrensel bir meslek olan Avukatlığın birleşmiş kurumlarıdır. Avukatların temsilcileridir.

İngiltere’de kurulmuş olan The Bar Council (İngiliz Barosu)  kendisini  avukatları temsil eder diye tanıtmakta.  Bu  baro, Avukatların yüksek kalitede olması için çalıştığını belirtiyor , mesleğin en yüksek ahlak standartlarına  sahip olması gerektiğini, eşitlik ve çeşitlilik içinde İngiltere’de ve dünyada Avukatların iş fırsatlarının geliştirilmesini teşvik edeceğini belirtiyor.

Yüksek ahlak standardı, kaliteli bir Avukatlık profili ve önemlisi Avukatların iş fırsatlarının geliştirilmesini TEŞVİK EDEN BİR BARO ANLAYIŞI.

Günümüzde  Avukatlık alanlarının daraltıldığı, en azından geliştirilmediği ÜLKEMİZDE, örnek olması dileği ile bu anlayışı ve yaklaşımı Baroların dikkatine sunmak gerekiyor.

Türkiye’de ve dünyada Avukatların iş fırsatlarının geliştirilmesi Baroların görevidir. Dünya Avukatlık uygulamalarında da yer alan bu misyon,  Barolarımızın da önde gelen misyonlarından birisi olmalıdır.

Avukatlar arası rekabet eşitlik içinde çeşitliliğe dönüşmelidir.

Son olarak en önemlisi de İngiliz Barosu’nun adalet ile ilgili sloganıdır.

“Justice For All”

“Herkes için adalet”

Söylenecek şimdilik daha fazla  söz yok.