Seminerin açılışında konuşan İstanbul Barosu Genel Sekreteri Av. Hüseyin Özbek, 2011 yılının sonlarına doğru, Hukuk Muhakemeleri Kanunu, Borçlar Kanunu ve Türk Ticaret Kanununda TBMM’ce köklü değişiklikler yapılarak kabul edilmesi üzerine, yasaların yürürlüğe giriş tarihleri dikkate alınmaksızın bu üç kanun Baromuzca matbaada bastırılarak tüm baro üyelerine dağıtıldığını söyledi.

 

Piyasa değeri yaklaşık 150 TL olan bu üç yasanın meslektaşlarımıza dağıtılmasının ardından eğitim seminerlerinin başlatıldığını belirten Özbek, tüm meslektaşlarımızın bu seminerleri kolaylıkla izleyebilmeleri için İstanbul’un çeşitli bölgelerinde düzenlendiğini ve bugüne kadar 14 seminer yapıldığını bildirdi. Özbek, bu seminerlerin yeni çalışma döneminde de devam edeceğini belirtti.

 

Ekim ayının ikinci haftası sonunda Baromuzun Genel Kurulu’nun yapılacağını hatırlatan Özbek, tüm meslektaşlarını demokratik haklarını kullanarak Genel Kurul’a güç vermeye ve katkıda bulunmaya çağırdı.

 

Daha sonra Genel Sekreter Özbek’in yönetiminde seminerin ilk oturumuna geçildi. Bu oturumda, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Yusuf Akın, ‘Bağlı Nama Yazılı Hisse Senetleri’, İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veliye YanlıAnonim Şirketlerin Kendi Paylarını Edinmesinde Finansal Destek Yasağı’ konusunu anlattı.

 

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Füsun Dikmenli’nin yönettiği ikinci oturumda, Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emruullah KervankıranŞirketler Topluluğu’, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. S. Anlam AltayYönetim Kurulu ve Yönetim Kurulu Üyelerinin Sorumluluğu’ konusunu ele aldı.

 

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. İsmail Altay’ın yönettiği günün son oturumunda ise Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol UlusoyBireysel ve Azınlık Hakları’, Yrd. Doç. Dr. Ali Dural da ‘Anonim ve Limitet Şirketlerin Denetimi’ konusunda bilgilendirme yaptı.

 

Konuşmacılar oturum sonlarında katılımcıların sorularını yanıtladılar.