İzmir Barosu, 10 Aralık’ta İstanbul’daki patlama sonrası sosyal medya üzerinden ’Neden İzmir’de patlama olmuyor’, ’Yoksa gavur gavura rahat rahat yaşıyorlar mı’ şeklinde paylaşımlarda bulunan E.Ş. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Skandal paylaşıma suç duyurusu
İzmir Barosu’nun suç duyurusu dilekçesinde "Türkiye, Beşiktaş’ta gerçekleşen terör saldırısında şehitlerini henüz uğurlarken, birlik ve beraberlik içerisinde yaraların sarılması gereken şu günlerde, E.Ş. adında bir sosyal medya kullanıcısı açıkça halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekte, aşağılamakta ve nefret suçu işlemektedir" denilerek, adı geçenin yaptığı paylaşımın TCK’nın 216. maddesinde ifade edilen ’halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçunun unsurlarını oluşturduğu ifade edildi.

Şüphelinin ifadelerinin açıkça şiddet içerdiği belirtilen dilekçede, "Düşünce özgürlüğünün demokratik toplumlardaki mutlak sınırı ise ’şiddet’tir. Bu ifadeler aynı zamanda kamu barışı açısından açık ve yakın bir tehlike oluşturmakta, şiddete doğrudan hedef gösterme amacı ve sonucu taşımaktadır" denilerek, şüphelinin halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, hakaret ve TCK’nin ilgili diğer maddeleri ile re’sen araştırma sonucu çıkacak diğer suç maddeleri gereğince hakkında soruşturma yürütülerek kamu davası açılmasını talep edildi.

İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "İzmir’e ve İzmirlilere yapılan bu hakareti içimize sindirmemiz mümkün değildir. Kurtuluş Savaşı’nın ilk kurşununun atıldığı, Mustafa Kemal Atatürk’ün ’Bütün cihan işitsin ki efendiler, artık İzmir hiçbir kirli ayağın üzerine basamayacağı kutsal bir topraktır!’ diyerek onurlandırdığı güzel İzmir’in halkı, vatanın her karış toprağında yaşanan acıları yüreğinde hissetmektedir. Anadolu’da patlayan her bomba, katledilen her insanımız için ayrımsız acı duyan bir kentin insanlarına yönelik ayrımcılık kokan bu paylaşım bizi derinden yaralamıştır ve Avukatlık Kanunu’nun barolara yüklediği, ’hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve korumak’ hükmü gereğince İzmirliler adına şikayetçi olma gerekliliğimiz doğmuştur" dedi.

http://www.hukukihaber.net