Yarın KOCASAKAL ne diyecek?

İstanbul Delegasyonu 3-5 parça mı?

Yarın ( 1 Mayıs) akşam, İstanbul Barosu Delegasyonu'nun Baro Bahçe'de yemekli toplantısı var. Toplantıda Başkan Kocasakal'ın son durumla ilgili bir değerlendirme yapması bekleniyor. Yarın ki toplantıya geçmeden önce biraz TBB seçimi ile ilgili son kulislere değinelim.

Kulislerde neler söyleniyor?

“Biz bu grubu 35 yıldır taş üstüne taş koyarak, adım adım büyük mücadelelerle bugüne getirdik".

"Şimdiki başkan % 60 oyu bu sürece dayanarak aldı ancak kendisi bunu maalesef doğru değerlendiremedi. Ben merkezli davrandı. Onun yüzünden İstanbul Delegasyonu 3-5 parçaya bölündü. Mevcut durum tam bir koasu andırıyor".

"Siyasi amaçları uğruna 35 yıllık bu birikimi kedisine basamak yaptı. Milli Merkez Partisi Genel Başkanlığına getirileceği duyumlarımız var.”

Yarınki delegasyon toplantısında ne olur diye sorduğumuzda aldığımız cevap;

“Hiç, her zaman olduğu gibi KOCASAKAL konuşur, bilgi verir, sonra hiç kimsenin görüşü alınmadan toplantı biter, afiyet olsun der, yemeğe geçilir.”

Peki siz bu kadar ağır suçlamaları yaparken, grup toplantılarında, delegasyonda sessiz sedasız oturuyorsunuz. Bu ne yaman çelişkidir!

Şu Türkiye Barolar Birliği seçimleri sürecinde neler duyduk, neler!..

Kimileri çıktı düşüncelerini açıkça söyledi, kimileri ise sustu ve konuşmadılar. Sadece yemek masalarında, iş yerlerinde  aşırı eleştirilerde bulundular ancak toplantılarda sessiz kalıp oturmayı tercih ettiler...

BİAT KÜLTÜRÜ

Biat kültürü desek, neye biat ediyorlar? Anlamak zor!  KOCASAKAL sana kızsa ne olur? Kızmasa ne olur? Allah aşkına!

Neye biat ediyorsunuz?  Niye konuş muyorsunuz?( konuşa mıyorsunuz.) Niçin?

Doğru bildiğini söylememek nasıl bir erdemdir? İhanet demeye de dilim varmıyor...

Sani Yıldırım Ahsen Coşar’ın listesinde mi?, Kalkay Özaslan Ahsen Coşar’ı mı destekliyor?

“Kalkay ve Sani, Ahsen Coşar’ı desteklediklerini ilan ettiler” deniyor, kendilerini aradık; “hayır, biz sadece Ahsen Beyle görüşmeler yaptık”dediler.

Kalkay Özaslan, adayların adaylaşması sürecini eleştirerek “Nasıl bir Barolar Birliği yerine kişileri tartışıyoruz, bu yanlıştır..”  diye görüşünü açıkladı.

Yarın ne olacak?

Başkan  ”ben başarısız oldum,  delegasyon bölündü, bu nedenle ben de delegelerin artık serbest kalmasından yanayım” deyip birilerinin ileri sürdüğü gibi görüntüyü mü kurtaracak? İzleyip göreceğiz.

Ya da İstanbul Barosu’nun içinde bulunduğu koşulları, ülke koşullarını anlatıp yapacağı ajitasyonla dağılan delegasyonunu toparlamaya mı çalışacak?

DELEGASYON NE YAPACAK?

Susup başkanı mı dinleyecek, yoksa iş yerlerinde, yemeklerde söylediklerini açıkça ortaya çıkıp yarın ki delege toplantısında kürsüden seslendirebilecekler mi? İzleyip göreceğiz...

78’liler adına konuşamam ama bir 68'li olarak bildiğim 68'li jakobenlere bu tavır yakışmıyor..

Burhan Apaydın’ın cenazesinde oluşan bir tablo'dan (fotoğraftan) çekilen bir fotoğraftan bahsediyor duayen bir meslektaşım.  KOCASAKAL’ın Cindoruk'u selamlaması sırasında oluşan bir tabloyu ve görüntüyü oldukça yadırgadığını söylemektedir.

Bunda ne var?  Anlayamadım! Cindoruk Milli Merkez Partisi Hareketi’nde birinci derecede rol alan siyasi bir kişiliktir...

Deniliyor ki "bizleri ıskalayıp nasıl da bir hızla, fırlayıp selamlamak üzere Cindoruk’a koşabiliyor"?

Özetle KOCASAKAL’ı içtenlikle sevenler dahi artık kendisine kırgın görünüyorlar. Sayın başkan haberin olsun!

 Rahmi Ofluoğlu