“İNSANLARIN ÜZERİNDEKİ NARKOZ ETKİSİ GEÇİYOR”

Ümit Kocasakal, "10 yıldır, 15 yıldır topluma söyledikleri yalanların ışığındaki o uyuşma ve narkoz etkisi artık geçiyor.  İnsanlar gerçekleri görmeye başladı. Halk ayakta, Sanatçılar ayakta, üniversiteler, Barolar ayakta. Ülke ayakta! Oturanlar utansınlar.

Mustafa Kemal’in Askerleriyiz diye salonda büyük tezahürat yarattı. Bütün salon hep bir ağızdan Mustafa Kemal’in askerleriyiz diye bağırdılar. Salonda bulunan "ÜLKEDEKİ HERŞEY SATILIYOR" yazılı fotoğraf için şunları söyledi; ülkedeki her şey satılıyor, topraklar satılıyor ama lütfen hiç umutsuz olmayın o satılan hepsini geldiğimiz de geri alacağız. Hepsini devletleştireceğiz. Satılan bütün toprakları kamulaştıracağız. Emperyalizme ve onun bir parçası olan Avrupa Birliğine güle güle diyeceğiz, NATO’ ya da güle güle diyeceğiz.

Tam Bağımsız Türkiye diyeceğiz. Bunları inanarak söylüyorum.  Her şeyi ikili görmek lazım, her şeyin bir hormonlusu var bir de organiği var. Yani içine bir şey bulaşmamış, bu toprağın rengini, dokusunu, kokusunu, değerlerini  taşıyan…

İşte bugün burada olan sanatçılarımız, hepimizin onuru organik sanatçılarımız ve aydınlarımız... Birileri gibi hormonlusu değil…

Kocasakal sözlerine şöyle devam etti; “Başbakan “yazıklar olsun sizleri yetiştiren hocalara” demiş". “Ben de diyorum ki sizler hangi çorak, bereketsiz lanetlerin toprakların ürünüsünüz. Ben de diyorum ki hakkını arayan bu çocukları doğuran ana babaya da yetiştiren hocalara da helalı hoş olsun” dedi. Benim milletim, Benim halkım ifadelerini kullanan Başbakan’a kullandığın milletin adını söyle diyorsunuz; adını dahi söyleyemeyen başbakan bir ülkenin başında olabilir mi?

Şuan ülkede tam bir sürek avı, cadı avı düzenleniyor. Cumhuriyetçilere, vatanseverlere, hormonsuz aydınlara, öğrencilere, Atatürkçülere bir sürek avı düzenleniyor. Düzenlesinler! Silivri de, şunu bilin ki, orada bir mahkeme yok, hakim yok, orada bir yargılama yok, orada savcı yok, orada hukuk yok! Ama şunu bilin ki Barolar buna boyun eğmez. Bizi teslim alamazlar. Bizi kırabilirsiniz ama bükemezsiniz. Biz de teslim olmayacağız.


“TAYYİP ERDOĞAN’DAN HESAP SORULACAK”

Kocasakal, AKP ve Tayyip Erdoğan’dan hesap sorulacağını söyledi; “Bugün yaptıkları bütün hukuksuzlukların hesabı tek tek sorulacaktır. Ama onların bizlere tanımadıkları adil yargılanma hakları ibret olsun diye onlara tanınarak bu hesap sorulacak çünkü sonuç değişmez. Bakın Suriye’de şuan yaptıkları TCK 306’ya göre 5 yıldan 12 yıla, şu anda Oslo’da yaptıkları görüşme TCK 302’ye göre (PKK sanıklarına uygulanan madde) ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanacaklar. Dolayısıyla bizlerin onlar gibi sahte, tahrip edilmiş dijital verilere ihtiyacımız yok. Her şey ayan beyan ortada. Bu hesap sorulacak” dedi.

Ve son olarak;

“Bugünler gelecek geçecek, herkes ne yaptığı ile ne yapmadığı ile, onuru ile onursuzluğu ile tarihe geçecek. Zannetmesinler ki bizi tüketecekler. Gücümüz ne? Gücümüz şu; Biz gerçekten çoğunluğuz ve çokuz. Namusumuz, vatan sevgimiz, bizim için en büyük güç… Düşünsenize yani şimdi bizlerin Çanakkale’de en yaşlısı 12 yaşında toprağı göze almış o çocuklar kadar namusumuz ve cesaretimiz yok mu? Alası da var. O yüzden yenemezler bizi  Yenemezler! Bunu bilin! Gerçekten yenemezler ”dedi.

Kocasakal, konuşmasını şu dizeleri okuyarak  sonlandırdı;

EKİLİR EKİN GELİRİZ

EZİLİR UN GELİRİZ

BİR GİDER BİN GELİRİZ

BENİ VURMAK KURTULUŞ MU?

KÖR OLASIN DEMİYORUM KÖR OLMADA GÖR BENİ…

GÖR CUMHURİYETİ, GÖR DEMOKRASİYİ …

Adaletbiz