Bunlar dinci ve muhafazakar değildir.

Müslüman biri Irak’da, Suriye’de Müslümanların öldürülmesine seyirci kalabilir mi? Bunlara Müslüman diyerek  ödüllendirmeyelim.

Muhafazakarlık, aile değerlerine, milli değerlere sahip çıkmaksa ben bu anlamda muhafazakarım. Onlar gayri millidir.

Ben başı örtülü fakat antiemperyalist, millici bir bayanı, başı açık ancak ikinci cumhuriyetçi bir bayana tercih ederim.

Anadolu’yu dolaşıyorum, MHP liler, saadet partililer bize destek veriyorlar. Türbanlı kadınlara rastlıyorum, bizi tebrik ediyorlar.  Biz milli güçleri birleştirmeliyiz.

Milli Merkez Hareketi bütün millici güçleri aynı çatı altında toplamayı hedefliyor.

Tarihimizde kırılma noktaları var.

1938 bir kırılma noktasıdır. Atatürk’ün ölümü ile Türkiye ilk kırılmayı yaşadı.  Cumhuriyet devrimi tamamlanamadı, bu kırılma ile yarım kaldı.

Türkiye çok partili sisteme erken geçti. Fransa’da Cumhuriyet Devrimi 80 yılda tamamlandı, bizde  30 yıl sonra çok partili sisteme geçildi, çok erken, 30 yıl Cumhuriyet Devriminin tamamlanması için yeterli bir süre değil.

İkinci kırılma Türkiye’nin NATO’ya girmesi ile yaşandı.

Üçüncü kırılma noktası 12 Eylül Darbesi ile yaşandı.

12 Eylül Darbesi 24 Ocak Kararlarının uygulanması için yapıldı. 12 Eylül ile birlikte Türkiye karma ekonomiden liberal ekonomiye geçti, sendikal özgürlükler yok edildi. Özgürlükçe 1961 Anayasası rafa kaldırıldı, yerine 12 Eylül Anayasası geldi.

24 Ocak Kararlarının olağan rejim içerisinde uygulanması mümkün değildi. 24 Ocak Kararlarını ilanından 8 ay sonra darbe oldu. 12 Eylül Öncesinden Ekonomiden sorumlu başbakanlık müşteşarı olan Turgut Özal 12 Eylülün başbakanı oldu.

Diğer bir kırılma noktası da AB’ye giriştir. AB bir emperyalist yapıdır. AB deyince akla Almanya gelir, bir de AB’nin şımarık çocuğu Fransa var, Almanya otur yerine deyince yerine oturan.

Yunanistan’ın başına gelenleri gördük. AB Yunanistan’a satın adaları kurtulun diyor. Yunanistan’ın hali içler acısı, AB’den kim hayır gördü ki biz hayır göreceğiz.

Anayasa ve Demokrasi

Bu iktidarın yeni bir Anayasa yapma yetkisi yoktur. Yeni Anayasa ancak yeni bir devlet kurulduğunda, devrimlerden sonra, yeni bir rejim kurulduğunda yapılır. Bunlar yeni anayasayı rejimi değiştirmek için yapıyorlar.

Bu anayasa darbe anayasası değildir, 175 maddeli anayasanın 119 maddesi sivil meclisler tarafından değiştirildi.

Hem demokrasi, milli irade diyorlar. Bu anayasaya halkın % 92 si evet dedi, onların arkasında böyle bir destek var mı? Halk baskı altında oy verdi diyorlar, hayır halk anarşiden kına geldiği için evet dedi. Halkı önce canından bezdirdiler, sonra darbe yaptılar.

Egemenlik

Bunlar halka yalan söylüyorlar. Anayasa egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyor, meclisindir demiyor. Anayasa milletin egemenliği nasıl kullanacağını belirtmiş. Millet egemenlik hakkını yasama, yürütme ve yargı eli ile kullanır diyor anayasa. Meclis milletin egemenlik hakkını kullanma vasıtalarından biridir.

Bu anlamda iktidara verilen yetki cüzidir ve geçicidir, yargıya verilen yetki ise tamdır ve süreklidir. Bunların egemenlik hakkını çarpıtarak milletin egemenlik hakkını kullanacağı tek organ meclistir söylemleri bir yutturmacadır, yalandır, halka yalan söylüyorlar.

İktidarın oyu %49, diğer %51 ne olacak? TBMM’sini böyle kavramak faşizme gider. Bunu Anayasa Profesörü rahmetli Hüseyin Nail Kubalı böyle söylemiştir.

CHP

Bana sen CHP’li değilsin, CHP’yi neden eleştiriyorsun diyorlar? Ben CHP’li değilim ama Atatürk’ün partisini yanlış yöne götürenleri eleştiri hakkı görüyorum kendimde.

CHP yönünü kaybetmiş, kimlik bunalımı yaşıyor.

CHP halka doğruları söylemeli.

Atatürk’ün kurduğu bir CHP şunları hemen ilan etmeli:

İktidara geldiğimde yabancılara satılan gayrimenkulleri derhal millileştireceğiz,

İktidarımızda karma ekonomi uygulamasına geçeceğiz.

Ecevit “toprak işleyenin su kullananın” dedi oyları %42 ye yükseldi.

CHP ve MHP’nin yapacağı çok şey var. Bugün bu iki parti “biz Cumhuriyeti bitiren bir meclisin içinde olamayız “ dese ve halka dönse ortada meclis kalır mı?

Atatürk’ün Bursa Nutku

Öyle bir zaman gelir ki Atatürk Bursa Nutkunda ne dedi ise olur, daha o noktaya gelmedik.

 Rahmi Ofluoğlu

Milli Cephenin sol kanat liderliği bana teklif edildi