“Kocasakal iki dönem başarılı bir şekilde İstanbul Barosu başkanlığı yapmıştır. Şimdi artık Kocasakal’ın burada edindiği bilgi ve deneyimi ile ülkeye siyaset alanında katkı vermesinin zamanıdır. Kocasakal’ın aktif siyasete atılması gerçekçi ve doğru bir karar olacaktır. Önümüzdeki baro seçimlerinde yeniden İstanbul Barosu başkanı seçilmesi ve erken bir genel seçimde veya 2015 genel seçimlerinde bu görevinden istifa edip siyasete girmesi şık olmayacaktır.”

Aktardığımız bu görüşler Türkiye Barolar Birliği delegesi ve Grup üyesi Av. Mustafa Kökçeli’ye aittir.

Kökçeli’nin bu görüşlerine katılmayan bir kısım grup üyesi ise Kocasakal’ın baro başkanlığını bırakması halinde siyasetteki şansının da zayıflayacağını belirtiyorlar.  Bu görüşte olanlar “Kocasakal başkanlığı bıraktığında iki gün sonra unutulur” demektedirler.

KOCASAKAL NE DİYOR?

Kocasak aktif siyasete girme niyetini saklamıyor. Kendisine daha önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçta oğlu parti meclisi üyeliği teklif ederek ilk genel seçimlerde istediği bölgeden birinci sıraya yerleştirileceği sözünü vermiş, Kocasakal ise baro başkanlığını devam ettireceğini belirterek teklifi kabul etmemiş.

Kocasakal şimdi siyasete girmeyi yeniden değerlendirmek için Gruptan Eylül başına kadar izin istemiştir.

Kocasakal dün yapılan Grup toplantısında kısa bir konuşma yaptıktan sonra evlilik yıldönümü olduğunu, eşi ve çocukları ile buluşacağını,  ayrılmak zorunda olduğu söylemiş ve “sizin görüşlerinizi dinleyemeyeceğim için sizden özür diliyorum” demiştir.

“Ben sana bundan böyle hocam diyeceğim, sen de bana kocam de”

Kocasakal Grup konuşmasında “ baro başkanlığındaki yoğunluğu nedeniyle tezini yazamadığını” belirtmiş ve “ben karıma sana ben bundan sonra hocam diyeceğim sen de bana kocam de” diyorum demiştir.

Kocasakal tezini hazırlayamadığı için Profesör olamazken eşi profesörlük tezini vererek profesör olmuştur.

adaletbiz